30/11/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Χειμερινό καιρό συνάντησε η εθνική στο Ντούισμπουργκ

Με βλέψεις για την καλύτερη δυνατή απόδοση αποχώρησε χθες η εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κοντομανώλης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που περίμεναν τους Έλληνες πρωταθλητές στη γερμανική πόλη, καθώς για την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Η ελληνική αποστολή, που αποτελείται από 21 αθλητές και 6 συνοδούς έχει πλήρως εναρμονιστεί στα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊού, με τη χρήση της μάσκα να εφαρμόζεται παντού, εκτός φυσικά από την ώρα της προπόνησης. ην πρώτη διεθνή διοργάνωση για τη χρονιά.

Κάπου εδώ να επισημανθεί ό,τι, το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αποτελέσει την πρώτη διεθνή διοργάνωση για το 2020, λόγω της πανδημίας. Οι τελευταίοι αγώνες υψηλού επιπέδου που διεξήχθησαν ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23  που φιλοξένησαν τα Ιωάννινα το 2019.

Τα όσα αναφέρει η ΕΚΟΦΝΣ:

Η πολυπληθής ελληνική ομάδα (21 αθλητές , 6 συνοδοί) εναρμονίστηκε όπως όλες οι αποστολές με τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό κυκλοφορόντας παντού με μάσκες-πλην βέβαια εντός των σκαφών-και ξεκίνησε το τελικό στάδιο της προετοιμασίας πριν τους αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας για τα ελληνικά κουπιά εδώ κι ένα χρόνο και συγκεκριμένα από το αντίστοιχο πανευρωπαϊκό στα Γιάννενα τον Σεπτέμβριο του 2019 αφού από το ξεκίνημα του 2020 δεν έχουν γίνει άλλοι αγώνες λόγω κορονοϊου.

«Όλα τα παιδιά στην ομάδα και εμείς οι προπονητές αδημονούμε για τον πρώτο μας διεθνή αγώνα μετά από 12 μήνες», τόνισε από τη Γερμανία ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης και συμπλήρωσε: «Τα πληρώματα μας είναι σε καλή κατάσταση και με πολύ διάθεση για να τρέξουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Σίγουρα αυτή η απότομη αλλαγή που έχουμε στο καιρό, από το καύσωνα της Ελλάδας στο κρύο της Γερμανίας μας προβληματίζει αλλά περιμένουμε βελτίωση το σαββατοκύριακο. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζουμε τι θα παρουσιάσουν οι αντίπαλοί μας αφού έχουμε ένα χρόνο σχεδόν να τους αντιμετωπίσουμε αλλά εμείς κάνουμε τη δουλειά μας κι έχουμε εμπιστοσύνη στα χέρια μας» κατέληξε ο Έλληνας προπονητής.