Τριπλός θρίαμβος για την εθνική στη Πολωνία

Τρια μετάλλια διαφορετικού χρώματος το καθένα και συνολικά πέντε συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς ήταν ο απολογισμός της εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Οι δυο Ευαγγελίες, Αναστασιάδου και Φράγκου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ των κοριτσιών, ανεβαίνοντας με αυτό τον τρόπο στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες διατηρούσαν εξ αρχής τα ηνία του τελικού, περνώντας με άνεση πρώτες την γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:55.94. Σημειώνεται ότι η Ευαγγελία Φράγκου διατηρεί τον τίτλο της χάλκινης Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Νεανίδων στο σκιφ Πλόβνιβ. Απεναντίας, η Αναστασιάδου είχε αναδειχθεί χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκιφ ελ. βαρών της εν λόγω κατηγορίας. Η τριάδα των νικητών συμπληρώθηκε από τις Ρουμάνες Druga Cristina – Ungreanu Alexandra (με 06:57.10) και τις αθλήτριες της Λιθουανίας Kazlauskaite Martyna και Rimkute Dovile (με 06:58.44)

Ο Χρήστος Στεργιάκας και ο Ιάσονας Εξάρχου αν και νεοσύστατο πλήρωμα κατάφερε να ανέβει στο πόντιουμ των νικητών. Οι δυο αθλητές κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ των αγοριών με χρόνο 6:19.27. Το σκάφος της Μεγάλης Βρετανίας με τους Hull Nathan και Dixon Callum έλαβε το χρυσό μετάλλιο (με 06:15.06), ενώ οι Λευκορώσοι Bruzna Ivan και Shliupski Yaho τερμάτισαν μια θέση πίσω από τα “ελληνικά κουπιά” (με 06:21.88).

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της Ελένης Μαρίνας Λεβεντέλη, η οποία χάρισε στην γαλανόλευκη το χάλκινο και συνάμα πρώτο μετάλλιο της στη διοργάνωση, αγωνιζόμενη στο σκιφ ελ βαρών. Η πολλά υποσχόμενη αθλήτρια εξασφάλισε από νωρίς την 3η θέση, διατηρώντας της μέχρι το τέλος, με χρόνο 7:47:77. Η Ελληνίδα κωπηλάτρια έχασε στο “νήμα” το ασημένιο μετάλλιο από την Βρετανή Olivia Bates με χρόνο 7:46.93. Παράλληλα, η αθλήτρια από την Αυστρία Lara Tiefenthaler πήρε τα “πρωτία” του τελικού σχεδόν στο φωτο φινις με χρόνο 7:46.37.

Μια ανάσα από το βάθρο βρέθηκε το πλήρωμα της δικώπου των κοριτσιών. Η Παρθένα Παπατέρπου και η Ελένη Χαραλαμπίδου έλαβαν την 4η θέση στον τελικό διαγράφοντας χρόνο 7:45.78.

Εξίσου αξιόλογη ήταν και η προσπάθεια του πέμπτου πληρώματος της εθνικής που έδωσε το παρών σε μεγάλο τελικό. Πιο συγκεκριμένα, η τετράκωπος άνευ των αγοριών απαρτιζόμενη από τον Στέφανο Καπάκογλου, τον Παύλο Φαΐτα, τον Δημήτρη Ζωγράφο και τον Θεόδορο Λαπίκοφ κατετάγη 6η θέση με χρόνο 6:10.33.

Στο μεταξύ, οι Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης και Στρατός Τριαντάφυλλου ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση κατακτώντας την 1η θέση του μικρού τελικού στο διπλό σκιφ ελ. βαρών των αγοριών και 7η στη γενική βαθμολογία, με χρόνο 6:29.26.

Τέλος, ο Λεωνίδας Παλαιοπάνος και ο Λεωνίδας Τζουμέζης πήραν τη 2η θέση στο μικρό τελικό της δίκωπου άνευ των αγοριών και 8η στη γενική, με χρόνο 6:55.42.