13/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Τρία χρυσά και ένα ασημένιο για την εθνική στο Βαρέζε!

Με εντυπωσιακή πορεία και εξαιρετική αρχή στις επίσημες διοργανώσεις ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων του Βαρέζε της Ιταλίας για τα “ελληνικά κουπιά”. Οι Έλληνες διεθνείς κατέλαβαν τρια χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο, ενώ συμμετείχαν συνολικά σε 7 τελικούς.

Το γυναικείο φύλο είχε την τιμητική του στις διακρίσεις της γαλανόλευκης, καθώς και τα τρια χρυσά ήρθαν από τα κορίτσια της εθνικής. Μια εξ αυτών προέκυψε από την Κατερίνα Γκόγκου, η οποία τερμάτισε πρώτη στο σκιφ Νεανίδων, διανύοντας χρόνο 7:40.99. Η ελληνική σημαία κυμάτισε στον υψηλότερο ιστό και για τις Ιωάννα Ασβεστά – Ελβήρα Αργυράκη (ΦΩΤΟ), οι οποίες βγήκαν πρώτες στον τελικό της δικώπου άνευ των Νεανίδων με 7:20.15. Η τρίτη πρωτιά ήρθε για τα “ελληνικά χρώματα” από τις Σοφία Δαλίδο και Στέλλα Νάτσιουλα, οι οποίες θριάμβευσαν στον τελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων, με χρόνο 7:05.47.

Μια ανάσα από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου έφτασε και το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ εφήβων. Οι Παναγιώτης Αδαμ – Αποστόλης Λυκομήτρος – Νίκος Χολόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου έχασαν το χρυσό για σχεδόν ένα δευτερόλεπτο.

Μάλιστα, με τη σπουδαία τους συγκομιδή οι Έλληνες πρωταθλητές προσέφεραν στη “γαλανόλευκη” τη δεύτερη θέση στο πίνακα των μεταλλίων. Ωστόσο, πρώτη αναδείχθη η Ρουμανία που κατέκτησε τον ίδιο αριθμό μεταλλίων, συν ένα χάλκινο.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Θριαμβευτική εμφάνιση και ιδανικό ξεκίνημα στις επίσημες διεθνής διοργανώσεις για τα γαλανόλευκα κουπιά που κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια τρία χρυσά κι ένα ασημένιο ενώ συμμετείχαν συνολικά σε 7 τελικούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στο σκιφ Νεανίδων η Κατερίνα Γκόγκου που τερμάτισε σε 7:40.99 μπροστά από την Ιταλίδα και Ελβετίδα αντιπάλους της που ακολούθησαν. Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε και για τις Ιωάννα Ασβεστά-Ελβήρα Αργυράκη (ΦΩΤΟ) τερμάτισαν πρώτες στον τελικό της δικώπου άνευ των Νεανίδων με 7:20.15 κερδίζοντας στο φωτο φινις της ιταλική βάρκα ενώ 3η ήταν η γαλλική. Άρωμα γυναίκας είχε και το τρίτο ρυσό μετάλλιο της Ελλάδας αφού το κέρδισαν στον τελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων οι Σοφία Δαλίδου-Στυλιανή Νάτσιουλα με χρόνο 7:05.47 αφήνοντας αρκετά πίσω τη 2η βάρκα από τη Γαλλία αλλά και την 3η από τη Λιθουανία.

Πολύ κοντά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έφτασε και το τετραπλό σκιφ των εφήβων που έχασε το χρυσό για κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο κατάφερε όμως να κατακτήσει το ασημένιο με την πολύ καλή παρουσία των Παν.Αδαμ-Απ.Λυκομήτρου-Νικ.Χολόπουλου-Δημ.Παπάζογλου.

Την 5η θέση στο τελικό του διπλού σκιφ εφήβων κατέλαβαν οι Λ.Κοπίδη-Π.Μακρυγιάννη. Τέλος την 6η θέση στο τελικό του τετραπλού σκιφ Νεανίδων πήραν οι Ελ.Λεβεντέλη-Βικ.Λαπικοφ-Σωτ.Ανγκου-Νεφ.Ντάρα όπως 6οι ήταν και στο τελικό της δικώπου εφήβων οι Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας καταγράφοντας και αυτά τα πληρώματα μια σημαντική εμπειρία στο ενεργητικό τους.

Την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την 7η συνολικά κατέλαβε η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Λαζ.Γεωργίου-Γεω.Χαρίσιο-Παν.Φοροζίδη-Θαν.Κολοβό.

Δεύτερη η Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων

Με τα τέσσερα αυτά μετάλλια η Ελλάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο σχετικό πίνακα των μεταλλίων πίσω από τη Ρουμανία που πήρε τα ίδια συν ένα χάλκινο αλλά και μπροστά από την Ιταλία (2-5-1), την Τουρκία (2-0-0) και τις Μεγάλη Βρετανία, Τσεζχία και Σερβία που κατέκτησαν από ένα χρυσό.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς της αποστολής αρχηγός της οποίας ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας.

Οι Δαλίδου-Νάτσιουλα


Η Κατερίνα Γκόγκου


Οι Παν.Αδαμ-Απ.Λυκομήτρος-Νικ.Χολόπουλος-Δημ.Παπάζογλου.


Όλη η αποστολή στο Βαρέζε