Τρια μετάλλια για την εθνική στους Μεσογειακούς

Ολοκληρώθηκε σήμερα, η εντυπωσιακή παρουσία της εθνικής ομάδας, στα αγωνίσματα παράκτιας  κωπηλασίας, των 2ων παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματας εξαργυρώθηκαν με την κατάκτηση τριών μεταλλίων, ένα χρυσό και δυο ασημένια. Αντιθέτως στην αντίστοιχη διοργάνωση της Πεσκάρα, της Ιταλίας το 2015 είχε κατακτήσει ένα ασημένιο.

Η εκκίνηση του τελικού του τετραπλού των Ανδρών

Δείτε την εκκινηση του τελικού του τετραπλού Ανδρών

Posted by Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια (Επίσημη σελίδα) on Tuesday, August 27, 2019

Ωστόσο, το χρυσό μετάλλιο για τα “ελληνικά κουπιά” κατακτήθηκε από  την τετράκωπο μετά πηδαλιούχου των Ανδρών, η οποία αποτελόυνταν από τον Πέτρο Μπαλλή, τον Γιάννη Πεκόπουλο- Τσικαρδάνη, τον Παναγιώτη Υψηλάντη, τον Μιχάλη Καλέντζη, καθώς και την Παναγιώτα Γκέκα στη θέση του πηδαλιούχου. Το ελληνικό πλήρωμα κέρδισε με χρόνο 2.23.03 το αντίστοιχο της Γαλλίας (2.27.79) , σε ένα τρομερό τελικό, ο οποίος κρίθηκε στο σπρίντ.

«Είμαι ευτυχισμένος που πήραμε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα, ειδικά στις στροφές, λόγω  του αέρα και των κυμάτων. Μεγάλη μας τιμή που ήταν εδώ και παρακολούθησε την κούρσα μας ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης» ανέφερε ο Παναγιώτης Υψηλάντης.

Η κατάκτηση του χρυσού από την ελληνική βάρκα

Δείτε τον τερματισμό του τετραπλού Ανδρών που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας

Posted by Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια (Επίσημη σελίδα) on Tuesday, August 27, 2019

 

Συν της άλλοις, το ένα εκ των δυο ασημένιων μεταλλίων το κατέκτησε η Ζωή Φίτσιου (έκανε χρόνο 3.37.11). Η ελληνίδα αθλήτρια, παρ’ όλο που ξεκίνησε δυναμικά απέναντι στην αντίπαλο της από τη Γαλλία, Τζέσικα Μπέρα (τερμάτισε με 3.13.93), στη πορεία στάθηκε άτυχη. Ένα κύμα την κόλλησε στην προτελευταία σημαδούρα και εξαιτίας αυτού δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό.

 

«Είμαι πολύ στενοχωρημένη, σκασμένη… Προσπάθησα πολύ, πίστευα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό μετάλλιο, αλλά ένα δυνατό κύμα στην κρίσιμη στροφή, με πέταξε πάνω στη σημαδούρα, έχασα πολύτιμο χρόνο και αυτό ήταν…» δήλωσε εμφανώς στεναχωρημένη η ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Τέλος, το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για την “γαλανόλευκη” ήρθε από την σκυταλοδρομία, η οποία αποτελούταν από δυο μονά και δυο διπλά ανδρών και γυναικών και αγωνίζονταν εναλλάξ . Ο χρόνος της ελληνικής σκυτάλης με τους Κωνσταντίνο Χατζηπατέρα, Ζωή Φίτσιου, Έφη Πρίγκου, Βαρβάρα Στρατή, Παναγιώτη Τσιβόγλου και Κωνσταντίνο Ζηντιρίδη ήταν 12.34.49, ενώ των δεύτερων Ισπανών, 11.29.56.

 

 

Μετά την διεξαγωγή των 7ων τελικών των αγωνισμάτων της Παράκτιας Κωπηλασίας ο Πίνακας των μεταλλίων διαμορφώθηκε ως εξής:

1.Γαλλία       4-1-2

2.ΕΛΛΑΔΑ    1-2-0

3.Ισπανία    1-1-1

4.Ιταλία       1-0-2

5.Τυνησία    0-3-0

6.Μονακό    0-0-2