07/02/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Τρείς ακόμη ημιτελικοί για την εθνική στο Ράτσιτσε!

Με τρια ακόμη ελληνικά πληρώματα να σφραγίζουν την συμμετοχή τους στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η σημερινή 4η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών του Ράτσιτσε της Τσεχίας. Πλέον, με αυτή την εξέλιξη πλέον πέντε από τα έξι σκάφη της εθνικής βρίσκονται στον ημιτελικό του αγωνίσματος τους.

Με μεγάλη ευκολία και με σκοπό να κάνει συντήρηση δυνάμεων, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος (ΦΩΤΟ) πήρε τη 2η θέση του προημιτελικού του σκιφ πΑνδρών κάνοντας χρόνο 7:00.03 και πετυχαίνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό της Παρασκευής. Ο Βρετανός Τόμας κατέκτησε την 1η θέση με 6:58.56, ενώ ο Αυστραλός Κλίρι “έκλεψε” την 3η θέση και συνάμα το τελευταίο εισητήριο γι την πρόκριση από τον Σλοβένο Φαϊφερ, για μόλις 4 εκατοστά.

Με μια εντυπωσιακή κούρσα στον προημιτελικό του σκιφ ελ. βαρών, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε την 1η θέση με 7:02.88 και έθεσε εαυτόν εντός του ημιτελικού που θα γίνει αύριο στις 11.00. Πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος διατηρούσε τα ηνία καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τερμάτισε ο Σλοβένος Ράικο Χράβατ, με 7:05.44, ενώ την τρίτη θέση κατοχύρωσε ο Γάλλος Μπαπτίστ Σαβάτ, με 7:07.16.

Ακολούθως, η τρίτη σημερινή πρόκριση στα ημιτελικά για τα “ελληνικά χρώματα” επιτεύχθει από τον Γιάννη Καλανδαρίδη και τον Θανάση Παλαιοπάνο, οι οποίοι βγήκαν 2οι στον προημιτελικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6:25.12 και έκλεισαν θέση για τον ημιτελικό που θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής στις 12.56. Οι Έλληνες πρωταθλητές έκαναν μια εξαιρετική εκκίνηση, ανέβηκαν στη 2η θέση στο πρώτο 500άρι και και διατήρησαν ως τον τερματισμό.

Ευαγγελία Φράγκου και Στέλλα Νάτσιουλα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον επαναληπτικό του διπλού γυναικών, παρ’ολα αυτά δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν πληρώματα με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και να προκριθούν στα ημιτελικά του αγωνίσματος τους. Στα τελευταία 500 μέτρα έμειναν πίσω, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια τους  στη 5η θέση.  Το ελληνικό δίδυμο θα αγωνιστεί το πρωί της Κυριακής στον τελικό Γ’ για μια θέση από 12-18.

Όσον αφορά το αυριανό πρόγραμμα,  τρια πληρώματα της εθνικής θα πέσουν στη μάχη των  ημιτελικών. Ο λόγος για τη Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελ. βαρών, τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών και τις Αναστασιάδου-Κοντού στο διπλό σκιφ ελ. βαρών.

Το αυριανό πρόγραμμα (ώρες Ελλάδας):

10:50 Ημιτελικός σκιφ ελ βαρών(γ): Ζωή Φίτσιου

11:10 Ημιτελικός σκιφ ελ βαρών (α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου

12:05 Ημιτελικός διπλό σκιφ ελ βαρών (γ): Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου