Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο Ντούσκος

Άτυχος στάθηκε ο Στέφανος Ντούσκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λιντς, της Αυστρίας, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μετά το χθεσινό της δικώπου γυναικών με τις Μπούρμπου- Κυρίδου.

Ο Ντούσκος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο έλληνας πρωταθλητής έλαβε την 5η  θέση στον μικρό τελικό του σκιφ ανδρών, δυο θέσεις πίσω από την πρώτη τριάδα η οποία ήρε την πρόκριση.

Ο 22χρονος κωπηλάτης, ξεκίνησε την κούρσα με τους καλύτερους οιονούς. Βρισκόταν στην υπόθεση πρόκριση μέχρι και τα μισά της αναμέτρησης, όπου και ήταν  δεύτερος πίσω από τον Κροάτη.

Στη πορεία όμως δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των μεγαλύτερών και πιο έμπειρων αντιπάλων του και έτσι τερμάτισε 5ος . Πλέον θα έχει ακόμη μια ευκαιρία, την επόμενη χρονιά στην προολυμπιακή ρεγκάτα, στην οποία και θα δοθούν τα λιγοστά εισιτήρια που απέμειναν για το Τόκυο.

Από την άλλη μεριά, οι Αννέτα Κυρίδου- Ασπα Χριστοδουλίδη, κατέλαβαν την 6η θέση στον τελικό Γ΄του διπλού σκιφ, με χρόνο 7.13.57. Τα δυο κορίτσια ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, λαμβάνοντας την 18η  θέση στη γενική.Την ίδια θέση κατέκτησε πιο μετά και η Κατερίνα Νικολαϊδου στον Γ΄τελικό του σκιφ γυναικών (με χρόνο 8.17.16). Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατετάγη   18η στη γενική.