03/10/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Το αφιέρωμα της FISA για τη Μαρία Κυρίδου

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας δημοσίευσε σχετικό αφιέρωμα στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης, με σκοπό να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το αστέρι του ΝΟΘ,  Μαρία Κυρίδου.

Η δίκωπος γυναικών, με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, μόλις 18 και 19 ετών αντίστοιχα, αποτελεί το πιο πετυχημένο πλήρωμα της εθνικής ομάδας των τελευταίων ετών. Το ταλέντο κάθε άλλο παρά τους περισσεύει,  καθώς, αν και μικρές ηλικιακά αποτελούν το μοναδικό πλήρωμα της “γαλανόλευκης” που έχει λάβει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αξίζει δε να σημειωθεί ό,τι, η εθνική ομάδα θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά από δίκωπο γυναικών στο μεγαλύτερο αθλητικό θεσμό του κόσμου.

Ακολουθεί η συνέντευξη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, καθώς και το σχετικό βίντεο: 

Επέστρεψες με το πλήρωμα σου στις προπονήσεις στο νερό;

Έχουμε επιστρέψει πίσω στο νερό. Είμαστε τυχερές διότι στην Αθήνα υπάρχει το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο (του Σχινιά). Διαμένουμε και προπονούμαστε στις εγκαταστάσεις του, επομένως, είμαστε προστατευμένες από τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τους επερχόμενους αγώνες μας.

Ποια η γνώμη σου για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων;

 Όταν άκουσα για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων απογοητεύθηκα. Στη πορεία, όμως, συνειδητοποίησα ότι απέκτησα ακόμη ένα χρόνο προετοιμασίας και αυτό με ενθουσίασε. Τόσο εγώ όσο και το πλήρωμα μου είμαστε αρκετά μικρότερες σε ηλικία από τις αντίπαλές μας.  Άρα, αυτός ο επιπλέον χρόνος θα αποτελέσει ένα δώρο γι΄εμάς, ούτως ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Υπάρχει κάποια αγωνιστική ανάμνηση την οποία να ξεχωρίζεις;

 Η αγαπημένη μου αγωνιστική ανάμνηση είναι αυτή από τη ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Λιντς. Ήταν ένας αξέχαστος αγώνας, διότι τα έδωσα όλα για να λάβω το εισιτήριο.

 

https://www.instagram.com/tv/CETzmqkDv4K/?utm_source=ig_web_copy_link