17/04/2024
Διάφορα

To 2ο ATROMITOS ULTRA επιστρέφει!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομιο του Σχινιά αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του, για φιλοξενήσει τους αγώνες  υπεραποστάσεων 2ο ATROMITOS ULTRA, το διήμερο 20 και 21 Μαρτίου.

Στην διοργάνωση η οποία προκηρύσσεται και διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Φειδιππίδη Μαραθώνα, ο κάθε αθλούμενος μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές του στα αγωνίσματα των 50 km, των 12 και των 24ωρών.

Το δικαίωμα συμμετοχής παρέχεται σε άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει την εγγραφή τους από τη 1 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου του 2021, μέσω του σχετικού συνδέσμου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.fearlessevents.gr

Οι αγώνες θα τελεστούν άρτια προσαρμοσμένες στο απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Σε ενεδεχόμενη αναβολή ή ματαίωση του αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από τη μεριά της πολιτείας, θα διατηρηθεί το δικαίωμα μεταφοράς της συμμετοχής σε μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε επιστροφής του αντιτίμου συμμετοχής, αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου, καθώς και η προκύρυξη με τις λοιπές πληροφορίες: 

 

H ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση του 2ου ATROMITOS ULTRA στις 20-21 Μαρτίου 2021 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

H δήλωση της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα: “Το 2020 έγινε το πρώτο βήμα. Μήνες τώρα η περσινή διοργάνωση του Atromitos Ultra αναλύεται και επανασχεδιάζεται. Συμβουλές, ελλείψεις, οράματα και επιλογές καταγράφηκαν και αναπόφευκτα συνέθεσαν τα δομικά υλικά της επόμενης διοργάνωσης. Αν και τα προβλήματα λόγω της πανδημίας του COVID19 μουδιάζουν την κοινωνία μας και πλήττουν το σύνολο των αθλητικών διοργανώσεων, η ομάδα του Atromitos Ultra ανυπομονεί να πράξει αυτό το οποίο υποσχέθηκε με το πέρας της περσινής διοργάνωσης. Να συνεχίσει και να εξελίξει αυτό το οποίο μαζί ξεκινήσαμε. Έτσι, με αισιοδοξία και μαχητικότητα σας περιμένουμε το διήμερο 20-21 Μαρτίου 2021 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά να αγωνιστούμε και να εξερευνήσουμε τα όρια μας. Μείνετε συντονισμένοι!”

 

 

Ο ATROMITOS ULTRA πρόκειται για έναν αγώνα υπεραποστάσεων που βασίζεται σε επίσημες αποστάσεις από την IAU (International of Ultra Running) και παρέχει τη δυνατότητα σε δρομείς να αγωνιστούν σε 3 αγωνίσματα: 50 χλμ, 12 ώρες και 24 ώρες. Όλα τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σε ελεγχόμενο και σταθερό περιβάλλον με αποτέλεσμα την δυνατότητα για άμεση και απρόσκοπτη προβολή των χορηγών. Το κύριο αγώνισμα σε αυτή την διοργάνωση είναι αυτό των 24 ωρών τρεξίματος με σκοπό την διάνυση της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μια δοκιμασία με στόχο την δρομική επιβίωση του αθλητή, ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει σε αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Οι δρομείς που συμμετέχουν σε αγώνες υπεραποστάσεων χαρακτηρίζονται από δύναμη, επιμονή, αυτοπειθαρχία και συνέπεια.

O αγωνιστικός στίβος απεικονίζεται στα παρακάτω διαγράμματα και έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.A.U.).

 

Αγωνιστικός Στίβος

 

Σημείο Εκκίνησης–Τερματισμού

 

Ο Atromitos Ultra σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση Pi3, παροτρύνει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν φιλικές με το περιβάλλον συνήθειες, όπως το να χρησιμοποιούν δικά τους παγούρια στους αγώνες με σκοπό την μείωσης της χρήσης πλαστικού.

Στόχος του ATROMITOS ULTRA, είναι να δημιουργήσει έναν αγώνα με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με σεβασμό προς τον τόπο που θα διεξαχθεί ο αγώνας που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

 

 

H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19.
Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του Αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€).

Tην προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συνδιοργανωτής: Α.Σ. Φειδιππίδη Μαραθώνα
Υποστηρικτές : Cryosaouna Therapy, Madre de Cacao, pi3, Triathlonworld.gr.
Χορηγοί Επικοινωνίας: Runnermagazine.gr, Runningnews.gr και Sport24 Radio.

Video διοργάνωσης Atromitos Ultra 2020