Το 1ο Indoor Rowing Cup του Ομίλου Ερετών είναι γεγονός!

Το 1ο Indoor Rowing Cup του Ομίλου Ερετών είναι γεγονός! Το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 10:30 πμ, το ιστορικό σωματείο θα διοργανώσει τον πρώτο διασυλλογικό αγώνα κλειστής κωπηλασίας στην Πλατεία Αλεξάνδρας, στον Πειραιά. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με την αρωγή του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στο rowit.gr, ο πρωταθλητής του ομίλου και εμπνευστής του 1ου Indoor Rowing Cup Βασίλης Αγγελόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του: «Αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στον Όμιλο Ερετών. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα τόσο με τον πρόεδρο όσο και με το ΔΣ του ομίλου τους είχα προτείνει να κάνουμε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός των “Ημερών Θάλασσας”. Επομένως, στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων που έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα ήταν καλή ευκαιρία να γίνει και ένας αγώνας κλειστής κωπηλασίας».


” Ο Βασίλης Αγγελόπουλος”

Όσον αφορά το κύριο σκέλος του αγώνα, ο έμπειρος αθλητής εξηγεί: «Στο πρόγραμμα θα προσφερθούν οι αποστάσεις των 500 μ. όλων των ηλικιακών κατηγοριών για άνδρες και γυναίκες, καθώς και open σκυταλοδρομίες των 4ων ατόμων σε απόσταση 2000μ. και μεικτές των 2 ατόμων σε απόσταση 1000μ. Βέβαια, θα υπάρχουν και τέσσερα εργόμετρα στην άκρη, ούτως ώστε να δοκιμάσει το άθλημα όποιος δεν έχει ξανασχοληθεί και ενδιαφέρεται να μάθει. Ο αγώνας μας δεν θα βοηθήσει τον κόσμο να μάθει μόνο την κλειστή κωπηλασία, αλλά και την κλασσική εκδοχή της. Θα μεταφέρουμε στη πλατεία ένα κωπηλατικό σκάφος, ούτως ώστε να προβάλλουμε το άθλημα μας στο ευρύ κοινό».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Αγγελόπουλος επισημαίνει: «Θεωρώ ότι θα δώσουν το παρόν γύρω στα 120-150 άτομα, κωπηλάτες αλλά και αθλούμενοι γυμναστηρίων. Κάπου εδώ να αναφέρω ότι η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Ο κύριος σκοπός εξάλλου των “Ημερών Θάλασσας” είναι να τιμηθεί η ιστορία και ο πολιτισμός του Πειραιά μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Τα έξοδα του 1ου Indoor Rowing Cup θα καλυφθούν από τον Όμιλο Ερετών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και τον εφοπλιστή κύριο Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος μας έχει βοηθήσει πολύ».

Κλείνοντας, ο πειραιώτης πρωταθλητής αναφέρει το εξής: «Ο όμιλος μας και ο δήμος έχουν μια πολύ καλή συνεργασία, κάτι που είναι σημαντικό για την καθιέρωση και εξέλιξη του Indoor Rowing Cup. Είναι κατανοητό ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και κάποιοι όμιλο που βρίσκονται μακριά δυσκολεύονται οικονομικά. Επομένως, θα μπορούσαμε από του χρόνου να καλύπτουμε κάποια από τα έξοδα τους».

Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι.
Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του.
Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.