Θρίαμβος της Φίτσιου στο Σεντσέν

Με μια μεγαλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε σήμερα η παρουσία της Ζωής Φίτσιου στο World Rowing Beach Spint 2019 του Σεντσέν της Κίνας, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονό σκιφ.

Μπορεί η θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια να μην κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, ωστόσο με μια συγκλονιστική κούρσα (με χρόνο 2:50.86) στον τελικό Β’ κυριάρχησε της Γαλλίδας Delalleau Diane (3:11.29) και κατέκτησε για την γαλανόλευκη την πρώτη θέση στην αναμέτρηση και τρίτη στη γενική.

Παράλληλα, η Κινέζα Yuting Zheng κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μέσα στη πατρίδα της, ενώ η Βρετανίδα Rbyn Hart-Winks βγήκε δεύτερη. Την ίδια μέρα, η Z. Φίτσιου είχε ήδη αγωνιστεί σε τρεις κούρσες. Η πρώτη ήταν ένα time trial στο οποίο έκανε χρόνο 3:03.53. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στον ημιτελικό, στο οποίο νίκησε την Ολλανδέζα  Van Der Meulen Janneke, με χρόνο 2:44.95, έναντι του 2:50.81 που έκανε η αντίπαλος της. Έπειτα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ΙΟΘ αγωνίστηκε στον ημιτελικό (στον οποίο έκανε χρόνο 3:04.18), όμως παρόλη την προσπάθεια της έχασε από την οικοδέσποινα Zheng (2:43.26).