16/06/2024
Κλειστή Κωπηλασία Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Τέλος εποχής για τον Ανδρέα Τιλελή

Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης στη πρόσφατη διοργάνωση κλειστής κωπηλασίας της Πράγας, αλλά και παγκόσμιος πρωταθλητής τόσο στο άθλημα αυτό, όσο και στην ολυμπιακή κωπηλασία, Ανδρέας Τιλελής, αποχωρεί από την ενεργό δράση, έχοντας μεγάλες διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Στο πλαίσιο αυτού, μιλάει τόσο για τα άτομα τα οποία στάθηκαν στο πλευρό του, όσο και για τα τελευταία του βήματα στο χώρο.

” Μαζί με τον εμνευστή του Volos Indoor Rowing Sprints, Θάνο Τσόχα

Σχετικά με τους συμπαραστάτες στην εντυπωσιακή πορεία του στο indoor rowing, ο Ανδρέας Τιλελής τονίζει:« Ήταν ένα ωραίο ταξίδι που ξεκίνησε για πλάκα το 2017. Δυστυχώς όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, αλλά μένουν οι στιγμές και οι δυνατές συγκινήσεις. Καιρός να ανοίξουμε δρόμο γι’ αυτούς που ακολουθούν. Είμαι γεμάτος από όλα, οπότε αποχωρώ όπως ήθελα, στην κορυφή! Ευχαριστώ πολύ την Παναγία που με αξίωσε να φτάσω ως εδώ, καθώς και την οικογένεια μου, τους προπονητές μου Θάνο Τσόχα και Δημήτρη Μούγιο, αλλά και τους χορηγούς και τους φίλους μου, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου, σε όλα».

 

” Μαζί με τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Πεκίνου Δημήτρη Μούγιο

 

Παράλληλα, ο βολιώτης πρωταθλητής κάνει λόγο για τα τελευταία του πλάνα: «Τελευταίος σταθμός γι’ εμένα θα είναι η διοργάνωση Crash Β της Βοστώνης τη 1η Μαρτίου του 2020. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει το υπερατλαντικό ταξίδι Elpisrow2020, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό εγχείρημα διότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην έρευνα για τον παιδικό καρκίνο», συμπληρώνει.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του:                                                                

3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βοστώνης , το 2019 στα 2000 μέτρα ανδρών (30-39 χρονών)

1η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας της Τσεχίας, το 2020  στα 1000 μέτρα ανδρών (30-39 χρονών)

1η θέση στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας της Τσεχία, το 2020, στη μεικτή σκυτάλη 2000 μέτρων Όπεν

1η θέση στην κατηγορία 4λεπτών Οπεν slide ανδρών, στη Τσεχία, το 2020

2η  πανευρωπαϊκή νίκη, στη Δανία, το 2019 στα 1000 μέτρα ανδρών (30-39 ανδρών)

3η  νίκηMizuro British Indoor Rowing open, το 2018, στα 500 μέτρα ανδρών

1η πανελλήνια νίκη το 2019, στα 1000 μέτρα ανδρών

Κάτοχος καλύτερης επίδοσης στον κόσμο για το 2020 στα 1000μετρα ανδρών (30-39 χρονών ), με 2.47.8

Κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στα 1000 και 500 μέτρα ανδρών (30-39 χρονών), από το 2017.

 

administrator
Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι. Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του. Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.