25/03/2023
Διάφορα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητάει η ΕΟΕ

Στην ομόφωνη απόφαση αιτήματος για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προέβει η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κύριος σκοπός αυτής είναι, να ζητηθεί η απόσυρση του άρθρου 8 του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο αφορά περιορισμούς στην ηλικία και όριο θητειών των διοικητικών στελεχών των ομοσπονδιών.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην 23η συνεδρίαση της Ολομέλειας της, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να αποσύρει το άρθρο 8 από τον Αθλητικό Νόμο καθώς παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του αθλητικού κινήματος, καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ισονομίας και η εφαρμογή της θα επιφέρει ένα αναίτιο και πέρα από κάθε λογική χτύπημα στον ελληνικό αθλητισμό.
Να ζητήσει συνάντηση του Προεδρείου της με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εξηγήσει τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του άρθρου 8 στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.
Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπήγια την παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών.
Τέλος, τα μέλη της Oλομέλειας αποφάσισαν ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, οι αθλητικές ομοσπονδίες τους θα προχωρήσουν στην εναρμόνιση των καταστατικών τους στο θέμα των θητειών και των ορίων ηλικίας με τις διατάξεις που ισχύουν στις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *