16/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Στο Ράτσιτσε για το Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών η εθνική

Με προορισμό το Ράτσιτσε της Τσεχίας και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί εκεί, στις 18-25 Σεπτεμβρίου, αναχώρησε σήμερα η Εθνική ομάδα.

Στον τελευταίο σημαντικό αγώνα της χρονιάς, η γαλανόλευκη θα δώσει το παρών με 9 αθλητές. Μεταξύ αυτών, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο στο σκιφ ανδρών, Στέφανος Ντούσκος, καθώς και ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης στο σκιφ ελ. βαρών, επίσης στη πρωτεύουσα Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Ακόμη, στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκιφ ελ. βαρών επίσης στην ίδια γερμανική πόλη, Ζωή Φίτσιου, όπως και τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ. βαρών, Μιλένα Κοντού (χρυσή στο Ευρωπαϊκό Κ23) και Ευαγγελία Αναστασιάδου (Χρυσή στο Παγκόσμιο Κ23, ασημένια στο Ευρωπαϊκό γυναικών, ασημένια στο Ευρωπαϊκό Κ23).

Συν τοις άλλοις, στο Παγκόσμιο θα αγωνιστούν οι 5οι πρωταθλητές Ευρώπης στο διπλό σκιφ των Ανδρών, Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος, καθώς και οι σπουδαίες πρωταθλήτριες Ευαγγελία Φράγκου (χρυσή στο Παγκόσμιο Κ23, χρυσή στο Ευρωπαϊκό Κ23) και Στέλλα Νάτσιουλα (χρυσή στο Παγκόσμιο Εφήβων, χρυσή στο Ευρωπαϊκό Κ2. Τα δυο κορίτσια που ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους μετά από καιρό, έχουν κατακτήσει μαζί στο διπλό σκιφ της κατηγορία των Νεανίδων ένα χρυσό Ευρωπαϊκό μετάλλιο (στο Μόναχο το 2021) και ένα χάλκινο (στο Βελιγράδι το 2020) στην κατηγορία των Νεανίδων.

Οι συνθέσεις των πληρωμάτων:

Σκιφ (α): Στέφανος Ντούσκος

Σκιφ ελ. βαρών (α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Σκιφ ελ. βαρών (γ): Ζωή Φίτσιου

Διπλό σκιφ ελ. βαρών (γ): Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Διπλό σκιφ (α): Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος

Διπλό σκιφ (γ): Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα

Οι Έλληνες διεθνείς συνοδεύονται από τον τεχνικό σύμβουλο Τζάνι Ποστιλιόνε, τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Δημήτρη Πέτρου, Γιάννη Τσαλούχο Ν.Ματσιούλις, την φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα και τον γιατρό της ΕΚΟΦΝΣ Δρ.Γιάννης Χριστογιάννης. Τον ρόλο του αρχηγού της αποστολής ανέλαβε ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Βράμπας.