30/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Παράκτια Κωπηλασία

Στον παλμό της παράκτιας κωπηλασίας η Κίνα

Μια ανάσα έμεινε μέχρι τις δυο συναντήσεις διεθνούς ενδιαφέροντος της παράκτιας κωπηλασίας, οι οποίες θα διεξαχθούν αμφότερες στην Κίνα. Στο Σεντσέν θα λάβει χώρα το World Rowing Beach Sprint από τις 25 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Ενώ λίγες μέρες αργότερα, από τη 1 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στο λιμάνι Βικτώρια του Χονγκ Κονγκ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας.

Στο πρώτο σκέλος των διεθνών διοργανώσεων της παράκτιας κωπηλασίας, δηλαδή σε αυτό του World Rowing Beach Sprint στην παραλία Dameisha του Σεντσέν, θα συμμετάσχουν 13 χώρες, με το σκιφ ανδρών να αποτελεί το αγώνισμα με τις περισσότερες συμμετοχές (11 πληρώματα). Ωστόσο θα υπάρξει ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής της πρωταθλήτριας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ζωής Φίτσιου, στο σκιφ γυναικών. Μετά τα δυο ασημένια μονό σκιφ, σκηταλοδρομία) μετάλλια στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας η ταλαντούχα αθλήτρια ετοιμάζεται για ακόμη μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα της.

Σε αυτή τη διοργάνωση Ο πηδαλιούχος ή ο κωπηλάτης πρέπει να τρέξει από την άμμο προς τη θάλασσα για να μπει στη βάρκα του και να διανύσει μια απόσταση 250 μέτρων. Κατά την κωπηλατική διαδρομή πρέπει να περάσει με σλάλομ ανάμεσα από 3 ιστιοπλοϊκές σημαδούρες, να κάνει αναστροφή στην τελευταία, να επιστρέψει στην ακτή και να τρέξει ξανά μέχρι την αψίδα τερματισμού.

Ακολούθως, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χονγκ Κονγκ θα δώσουν το παρών 28 χώρες με τον συνολικό αριθμό αθλητών να ανέρχεται στους 500. Η χώρα με την μεγαλύτερη ομάδα είναι η Γαλλία με 26 πληρώματα τα οποία απαρτίζονται από 40 αθλητές, ενώ το αγώνισμα με τις περισσότερες συμμετοχές είναι αυτό του σκιφ ανδρών με 45.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εκροσωπηθεί από τρια πληρώματα. Συγκεκριμένα, στη μεγάλη αυτή συνάντηση θα δώσει το παρών το τετραπλό σκιφ του ΝΟΘ, το οποίο κατέλαβε το χρυσό των παράκτιων μεσογειακών αγώνων της Πάτρας. Ωστόσο αυτή τη φορά θα υπάρχει μια διαφορά. Στη θέση του Γιάννη Πεκόπουλου θα αγωνιστεί ο Νίκος Δεμελής (το υπόλλοιπο πλήρωμα αποτελείται από τους Παναγιώτη Υψηλάντη, Πέτρο Μπαλλή, Μιχάλη Καλέντζη και την πηδαλιούχο Παναγιώτα Γκέκα). Επιπλέον, θα αγωνιστεί στο σκιφ ο Δημήτρης Χάγιας του Α.Σ. Δημητριάς, καθώς και ο Γιώργος Κεφαλίδης του ΟΦΘ.

Η απόσταση στις κούρσες θα είναι 4 χμ στους προκριματικούς και στους Β’ τελικούς, ενώ στους τελικούς θα είναι 6 χμ. Ακόμη, οι αθλητές θα πρέπει κατά τη διάρκεια της διαδρομής να κάνουν σλάλομ γύρω από ιστιοπλοικές σημαδούρες. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια διεξαγωγής, που το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας θα λάβει χώρα σε ασιατικό έδαφος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *