24/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Στην τελική ευθεία για το Πανευρωπαϊκό

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες στην πόλη των Ιωαννίνων για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23, το οποίο θα διεξαχθεί στην Παμβωτίδα το Σαββατοκύριακο (7-8 Σεπτεμβρίου).

Οι τελευταίες λεπτομέριες ετοιμάζονται στον υγρό στίβο, ο οποίος ανοίγει για τις εθνικές ομάδες αύριο Πέμπτη, στις 8.00 το πρωί. Ωστόσο με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες στις κερκίδες, τον πύργο τερματισμού και τον περιβάλλοντα χώρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, της Λιμνοπούλας. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα ανοίξουν την Παρασκευή για την τελετή έναρξης του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος.

Από την μεριά του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης και Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς, επισημαίνει: «Είμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων και έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο των ετοιμασιών, οι οποίες, με την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, θα ολοκληρωθούν σύντομα, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλούς αγώνες».

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των αθλητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Καθώς, ειδικευμένη εταιρία από τα Γιάννενα έχει αναλάβει την ναυαγοσωστική ευθύνη. Η εν λόγω εταιρία θα καλύψει τους αγώνες με τέσσερα σκάφη, στα οποία θα επιβαίνουν πέντε επαγγελματίες ναυαγοσώστες με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Η τελετή έναρξης

Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2019 θα ανοίξει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα και θα λάβει χώρα στις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών των 30 χωρών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στους αγώνες, θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπων του της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA), της Οργανωτικής Επιτροπής Πρωταθλήματος, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στη πορεία, η διεθνούς φήμης χορεύτρια aerial yoga Κατερίνα Σολδάτου θα παρουσιάσει ένα φαντασμαγορικό χορευτικό δρώμενο. Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με βεγγαλικά, τα οποία θα φωτίσουν τον ουρανό πάνω απο την λίμνη Παμβωτίδα. Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ελληνική ομάδα

Σημερα Τετάρτη θα αφιχθεί στα Γιάννενα η εθνική ομάδα ούτως ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας αναφέρει: «Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στο Πανευρωπαικό όπως συνέβη και στην προηγούμενη διοργάνωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *