20/05/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Στην πρόεδρο της Δημοκρατίας η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο

Την ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα του Τόκιο, καθώς και τους προπονητές της υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Ανάμεσα τους βρέθηκε φυσικά και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος.

Η ομάδα συνοδεύτηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, τον αρχηγό της Ολυμπιακής Ομάδας Μιχάλη Φυσεντζίδη και τον υπαρχηγό Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Μάλιστα, το παρών έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα εγκάρδια συγχαρητήρια της σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στους Ολυμπιακούς της ιαπωνικής πρωτεύουσας, καθώς και τους προπονητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

“Σας υποδέχομαι σήμερα εδώ με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Όχι μόνο για τα μετάλλια και τις επιτυχίες σας, που δίνουν χαρά σε όλους τους Έλληνες. Αλλά για την ψυχική δύναμη, την πνευματική συγκέντρωση, την αδάμαστη βούληση με τις οποίες προσήλθατε στον αθλητισμό, για το σθένος που επιδεικνύετε καθημερινά στην αναμέτρησή σας με το σώμα και τα όριά του. Με την αφοσίωσή σας στον σκοπό και την επιμελή προετοιμασία σας κατορθώσατε να υπερβείτε τις δυσκολίες τις οποίες είχατε να αντιμετωπίσετε λόγω πανδημίας.

Γνωρίζαμε ότι οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, από την οποία δεν έχουμε ακόμη εξέλθει, θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις σε τεχνικό, αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Εσείς όμως αποδείξατε ότι δεν πτοείστε από τις αντιξοότητες και ότι καταφέρνετε να κάνετε πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι», το πρόταγμα των Ολυμπιακών Αγώνων από αρχαιοτάτων χρόνων. Πολλοί από σας με μοναχική προσπάθεια, με ελάχιστη υποστήριξη κατά τη φάση της προετοιμασίας σας, αλλά με πείσμα και επιμονή που αγγίζει τα όρια του ηρωισμού. Η Πολιτεία, εκτιμώντας αυτή σας την υπέρβαση, οφείλει να στέκεται συμπαραστάτης σε όλη την πορεία σας. Όχι μόνο στις ευχάριστες αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους σας. Τους Ολυμπιονίκες μας πρώτα απ’ όλα, αλλά και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες ανεξαρτήτως διακρίσεων, τους προπονητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Αποτελείτε πρότυπα για τους νέους μας, διδάσκοντάς τους την έννοια της ευγενούς άμιλλας, της αφοσίωσης στον στόχο, της υπέρβασης των εμποδίων προς χάριν του ιδεώδους. Εύχομαι να συνεχίσετε τον αγώνα τον καλό με την ίδια δύναμη. Μας κάνετε περήφανους. Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων”.