23/02/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Στην Κρήτη οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες το 2023

H Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία συνεχάρη την Πολιτεία και συγκεκριμένα τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την ανάληψη των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 2-9 Σεπτεμβρίου του 2023, στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη συμμετοχή 1.500 αθλητών από 26 χώρες της Μεσογείου.

Σημαντικό αποτελεί δε το γεγονός ότι, μέλος της Επιτροπής Υποψηφιότητας ήταν και η Ελευθερία Αξιώτη (στη φωτό με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Κώστα Λιακόπουλο) πρώην αθλήτρια κωπηλασίας και μέλος για πολλά χρόνια της προπονητικής ομάδας Ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ.

Τα αγωνίσματα της Παράκτιας κωπηλασίας θα πραγματοποιηθούν στην παραλία της Αμμουδάρας. Οι Περαιτέρω πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στις 22 Οκτωβρίου όταν και θα γίνει η Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης και παράδοσης της Σημαίας, μεταξύ της ΔΕΜΑ και των συνδιοργανωτών Δήμων (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου).

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

H Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία χαιρετίζει την ανάληψη των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο(2-9) του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παράλληλα θέλει να συγχαρεί την ελληνική Πολιτεία και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προσωπικά για την απόλυτα επιτυχημένη υποψηφιότητα και την στήριξη της στους τρεις συνυποψήφιους Δήμους (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου) που κέρδισαν την εμπιστοσύνη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και θα φιλοξενήσουν 1.500 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου.

Η κωπηλατική οικογένεια έχει πολλούς λόγους να δηλώνει την ικανοποίησή της για αυτό το αποτέλεσμα αφού μέλος της Επιτροπής Υποψηφιότητας ήταν και ένα δικό της παιδί η Ελευθερία Αξιώτη (στη φωτό με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Κώστα Λιακόπουλο) πρώην αθλήτρια κωπηλασίας και μέλος για πολλά χρόνια της προπονητικής ομάδας Ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ.

Επίσης το αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας αποτελεί πλέον και επίσημα κύριο μέλος της Ομοσπονδίας με το πρώτο μάλιστα Πανελλήνιο πρωτάθλημα να βρίσκεται προ των πυλών, αφού έχει δρομολογηθεί να γίνει τέλη Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ οι διεθνείς επιτυχίες έχουν ξεκινήσει από το 2014, όταν και πάλι στη Νύμφη του Θερμαϊκού είχε φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης, πριν δυο χρόνια στην Πάτρα στους 1ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες οι Έλληνες αθλητές είχαν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια, ένα χρυσό και δυο ασημένια.

Η ΕΚΟΦΝΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της ελληνικής υποψηφιότητας δίνοντας της συγκατάθεσή της στο κομμάτι της Παράκτιας Κωπηλασίας, ως ανέφεραν και οι όροι του φακέλου και είχε θέσει στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής όλη την τεχνογνωσία της, ώστε η διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Τα αγωνίσματα της Παράκτιας κωπηλασίας θα διεξαχθούν στην παραλία της Αμμουδάρας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στη Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης και παράδοσης της Σημαίας μεταξύ της ΔΕΜΑ και των συνδιοργανωτών Δήμων, που προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.