13/06/2024
Όμιλοι

Στη 5η θέση στο Πανελλήνιο ο ΝΟΚ

Με τους καλύτερους οιωνούς ολοκληρώθηκε στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας, στην Καστοριά, η Β’ Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι 260 σχεδόν 260 κωπηλάτες της ηλικιακής κατηγορίας παίδων/κορασίδων που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας εκπληκτικό θέαμα.

Ο οικοδεσπότης Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς τερμάτισε στην 5η θέση της κατάταξης, κατακτώντας συνολικά και στις δυο φάσεις 4 χρυσά, 7 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Σημειώνεται ότι πέρυσι ο μακεδονικός όμιλος είχε βγει 10ος.

Η ανακοίνωση του ΝΟΚ:

Μια ακόμα γιορτή της κωπηλασίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας, στην Καστοριά. Παρουσία μεγάλου αριθμού επισκεπτών, οι οποίοι συνδύασαν τη διεξαγωγή της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας με ένα υπέροχο διήμερο στην πόλη της Καστοριάς, 260 περίπου αθλητές της ηλικιακής κατηγορίας παίδων/κορασίδων πρόσφεραν υπέροχο θέαμα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, κατακτώντας την 5η θέση στην κατάταξη σε όλη την Ελλάδα, από την 10η θέση στην οποία κατετάγη την περσινή χρονιά. Για ακόμα μία φορά φαίνεται η ανοδική πορεία του Ομίλου, ο οποίος πλέον συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας. Ο Ν.Ο.Κ. κατέκτησε συνολικά (και στις δύο φάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος) 4 χρυσά, 7 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια.

Ο Ν.Ο.Κ. κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της δικώπου άνευ κορασίδων, με τις Νάτσιουλα Ελένη και Μόσχου Ιωάννα, καθώς και ένα ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της δικώπου άνευ παίδων με τους Φωτιάδη Πάνο και Γεωργίου Γιώργο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις απονομές.

Πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης το δεύτερο πλήρωμα της δικώπου άνευ παίδων με τον Φίλιο Μηνά και Προκοπίδη Αργύρη, οι οποίοι κατέκτησαν την 5η θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, ο Πετρίδης Γιώργος ο οποίος έκανε μία συγκινητική προσπάθεια στο αγώνισμα του σκιφ παίδων και το πλήρωμα της τετρακώπου κορασίδων με τις Παραρά Ζωη, Δημητρίου Αρχοντία, Μακροζήση Φωτεινή και Λεβεντοπούλου Χρυσάνθη, οι οποίες κατέκτησαν την 4η θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Κ. θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο 88ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, τον προπονητή της αγωνιστικής ομάδας κ. Λαπίκωφ Τάσο, τους γονείς των παιδιών που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τη σημαντικότατη προσπάθεια που γίνεται, και να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το σωματείο.

Επόμενο μεγάλο ραντεβού για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ν.Ο.Κ. στις 20 Αυγούστου, οπότε και θα διεξαχθούν οι αγώνες για την είσοδο στην Εθνική Ομάδας Κωπηλασίας που θα συμμετέχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που φέτος θα διεξαχθεί στην Βοσνία.