Στα Ελευθέρια της Καστοριάς ο ΝΟΚ

Με πληθώρα κόσμου διεξήχθησαν την Κυριακή (10/11) οι εορταστικές εκδηλώσεις της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς, από τον τουρκικό ζυγό. Φυσικά το παρών έδωσαν το και οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, οι οποίοι και παρέλασαν.

Αξισημείωτο αποτελεί το γεγονός, μετά την λήξη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, (γύρω στις 10:30), έλαβε χώρα  μια «Μερική Αναπαράσταση» του ιστορικού της απελευθέρωσης, με τον συμβολικό τίτλο: «Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την ιστορία της».

Στο πλαίσιο αυτής, 21 Στρατιώτες, εκ των οποίων 3 έφιπποι, φορώντας ιματισμό της εποχής, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως, από το ύψος του παλαιού δημαρχείου και κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, στο σημείο όπου τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης ο  Κλήρος και ο Λαός. Μετά από αυτό πραγματοποιήθηκε η Θυροκόλληση Διατάγματος και η Έπαρση Σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΟΚ:

Παρέλαση του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στα ελευθέρια της πόλης !

Posted by Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς -Nautical club of Kastoria-Rowing on Monday, November 11, 2019