Σημαντική οικονομική ενίσχυση της Ε.Ο.Ε.

Μια αρκετά σπουδαία είδηση επιφύλασσε η τελευταία  συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ολυμπιακής Ελληνικής Επιτροπής. Μέσω αυτής πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση της επιχορήγησης των αθλητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με 10.000 ευρώ έκαστος. Το ποσό θα καταληφθεί στους αθλητές εφάπαξ μέσω των Ομοσπονδιών τους. Συν τοι άλλοις, ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς, η Ομοσπονδίες τους θα λάβουν και την αντίστοιχη οικονομική στήριξη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα να επιχορηγήσει με 10.000 ευρώ τον κάθε αθλητή και αθλήτρια που θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020”.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά όλους όσοι έχουν ήδη πάρει την πρόκριση αλλά και όσους εξασφαλίσουν στο μέλλον τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός ενώ το ποσό θα δοθεί εφάπαξ μέσω των Ομοσπονδιών τους. Επίσης, η ΕΟΕ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Ομοσπονδιών ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών και των αθλητριών που διεκδικούν την πρόκριση στο Τόκιο.

Την απόφαση της οικονομικής βοήθειας προς τους αθλητές σχολίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος: “Είναι μία ιστορική μέρα για τους αθλητές και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους. Τα χρήματα τα έχει εξασφαλίσει η ΕΟΕ από χορηγίες και άλλους πόρους, καθώς, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η τακτική επιχορήγηση του κράτους δεν φτάνει ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού μας. Σήμερα, λοιπόν, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας, ότι όσα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα πηγαίνουν στους αθλητές, προκειμένου να συνεισφέρουμε κι εμείς στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις προπονήσεις και την προετοιμασία τους. Παράλληλα με την ενίσχυση των Ομοσπονδιών, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε κι άλλες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο”».