24/02/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Σε ακόμη σε δυο τελικούς προκρίθηκε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό του Ντούισμπουργκ

Σε μια κούρσα-απόδειξη του ταλέντου τους, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου πήραν με άνεση την 1η θέση στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ και έγιναν το 4ο πλήρωμα που προκρίνεται σε τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κάτω των 23 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Οι πρωταθλήτριες του ΝΟΘ δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους τους και ούσες άπιαστες με χρόνο 7.40.23 κέρδισαν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Απεναντίας, το αντίστοιχο πλήρωμα των αγοριών με τους Στέφανο Καπάκογλου και Θόδωρο Λαπίκωφ έμεινε εκτός διεκδίκησης για μια θέση στο μεγάλο τελικό. Μέχρι τα μισά της κούρσας, το ελληνικό σκάφος ήταν στην πρώτη δυάδα η οποία οδηγούσε στον τελικό, όμως, τερμάτισε 3ο με χρόνο 7.09.53, πίσω από τους Γερμανούς (7.00.40)  και τους Λιθουανούς (7.03.04). Το αποτέλεσμα αυτό τους στέλνει στο μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Εκπληκτική κούρσα από το διπλό σκιφ της Σοφίας Θεοχάρη και της Άσπας Χριστοδουλίδη, το οποίο πέτυχε τον πέμπτο τελικό για την Ελλάδα. Τα κορίτσια της γαλανόλευκης ξεχώρισαν από το ξεκίνημα της κούρσας, μαζί με τις Ολλανδέζες, από τις οποίες έχασαν στο φώτο φίνις. Ωστόσο, η 2η θέση εξασφάλισε την παρουσία των Ελληνίδων πρωταθλητριών στο μεγάλο τελικό. Οι Ελληνίδες έκαναν χρόνο 7.37.71, ενώ οι Ολλανδέζες 7.37.65.

Εν τω μεταξύ, Δημήτρης Στασινός και ο Γιώργος Μακρυγιάννης πήραν την 4η θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών του επαναληπτικού, διανύοντας χρόνο 7.02.13 και θα αγωνιστούν στον ημιτελικό Γ-Δ.

Οι ημιτελικοί της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις 09:30, οι μικροί τελικοί στις 11.15, ενώ οι μεγάλοι τελικοί στις 12.17 ώρες Ελλάδος.