16/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Πρώτος τελικός για τη “γαλανόλευκη” χάρις στις Φράγκου-Μπούρμπου!

Με συναρπαστικές κούρσες και με την πρώτη πρόκριση σε τελικό, ολοκληρώθηκε η 2η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων και Κ23 στο Βαρέζε της Ιταλίας, για τα ελληνικά χρώματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ευαγγελία Φράγκου και Χριστίνα Μπούρμπου έλαβαν την απευθείας πρόκριση στον τελικό της δικώπου των κοριτσιών Κ23, τερματίζοντας 1ες με χρόνο 7:08.28. Μάλιστα, αυτό ήταν το μοναδικό “εισιτήριο” για τα έξι καλύτερα πληρώματα του κόσμου που προσέφερε η προκριματική τους σειρά.

Στην κόψη του ξυραφιού έχασαν την απευθείας πρόκριση για τον ημιτελικό της δίκωπου των αγοριών Κ23 ο Δημήτρης και ο Ζήσης Μπουκουβάλας. Οι Έλληνες κωπηλάτες βγήκαν 3οι, (με 6:28.35), χάνοντας για λίγο τη 2η θέση, που οδηγούσε στη 12αδα, από τους Ρουμάνους Andrei Mandrila και Claudiu Neamtu (έκαναν 6:27.59). Έτσι λοιπόν, θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία μέσω του ρεπεσάζ.

Όσον αφορά το διπλό σκιφ ελ. βαρών των αγοριών Κ23, ο Στράτος Τριανταφύλλου και ο Σταύρος Συμεωνίδης ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στην 4η θέση με 6:38.65. Οι Έλληνες διεθνείς θα αγωνιστούν επίσης στον επαναληπτικό.

Τέλος, ο Στέφανος Καπάκογλου και ο Παύλος Φαΐτας βγήκαν 5οι στο διπλό σκιφ Κ23 με χρόνο 6:45.27 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Οι αυριανές συμμετοχές σε Έφηβους-Νεάνιδες και τα επαναληπτικά των Κ23

Με πέντε πληρώματα της κατηγορίας Εφήβων – Νεανίδων να κάνουν το ντεμπούτο τους στα προκριματικά ξεκινάει, ξεκινάει αύριο το πρόγραμμα για την εθνική.

Αρχικά, στις 10:10 ώρα Ελλάδας ο Βασίλης Κωστούλας και ο Δημήτρης Κούτρας θα δώσουν το παρών στο προκριματικό της δικώπου, με φόντο την διεκδίκηση μια εκ των τριών πρώτων θέσεων που προσφέρουν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά.

Ακολούθως, στις 10:15 το τετραπλό σκιφ των Παναγιώτη Αδάμ – Αποστόλη Λυκομήτρο – Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου θα αγωνιστεί με στόχο την είσοδο στην πρώτη δυάδα που περνάει στον ημιτελικό.

Αργότερα, στις 10:30 το πλήρωμα του διπλού σκιφ των Νεανίδων απαρτιζόμενο από τις Σοφία Δαλίδου Στέλλα Νάτσιουλα θα δώσει τη δική του μάχη, σε μια κούρσα που η πρόκριση στον ημιτελικό έρχεται μόνο με την 1η θέση.

Κατόπιν, στις 11:00 θα έρθει του αντίστοιχου διπλού σκιφ των Εφήβων, με τον Λεωνίδα Κοπίδη και τον Παναγιώτη Μακρυγιάννη να αγωνίζονται σε μια κούρσα που οι τέσσερις πρώτοι περνάνε στα προημιτελικά.

Πιο μετά, στις 11:50 η Κατερίνα Γκόγκου θα αγωνιστεί στον προκριματικό του σκιφ νεανίδων, με σκοπό να λάβει τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγεί στα ημιτελικά.

To μεσημέρι, στις 3:10 την σκυτάλη θα πάρουν τα πληρώματα της κατηγορίας Κ23 τα οποία και θα λάβουν μέρος στα ρεπεσάζ.

Πρώτα θα αγωνιστούν οι Παύλος Φαϊτας και Στέφανος Καπάκογλου με στόχο να “πιάσουν” την πρώτη τριάδα, η οποία θα τους προσφέρει την παρουσία τους στα ημιτελικά του διπλού σκιφ.

Στις 4:00 ο Στάθης Τριανταφύλλου και ο Σταύρος Συμεωνίδης θα διεκδικήσουν μέσω του επαναληπτικού του διπλού σκιφ ελαφρών μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, που επίσης σφραγίζει την είσοδο στα ημιτελικά.
Τέλος, στις 4:55 τα πλήρωμα της δικώπου: Δημήτρης και Ζήσης Μπουκουβάλας θα περάσουν από την ίδια διαδικασία και θα προσπαθήσουν να εισχωρήσουν στην πρώτη τριάδα που θα τους στείλει στα ημιτελικά.