Πρόκριση με παγκόσμιο ρεκόρ για την Αναστασιάδου στο Βαρέζε!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άνοιξε για τα ελληνικά κουπιά η αυλαία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος των κατηγοριών Εφήβων- Νεανίδων και Κ23 του Βαρέζε της Ιταλίας. Τα δυο πληρώματα που έπεσαν στη μάχη πέτυχαν την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό. Βέβαια η μία επιτεύχθη με παγκόσμιο ρεκόρ.

Αρχικά, η Ευαγγελία Αναστασιάδου έλαβε την 1η θέση της προκριματικής της σειράς στο σκιφ ελ βαρών της κατηγορίας Κ23, με χρόνο 7:24.59. Με αυτό τον τρόπο, η ταλαντούχα αθλήτρια σημείωσε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ, πετυχαίνοντας παράλληλα την μοναδική απευθείας πρόκριση που προσέφερε η κούρσα της για τα ημιτελικά.

Κατόπιν, στο βαρύ σκιφ της κατηγορίας Κ23 η Μιλένα Κοντού κατετάγη 2η θέση στον προκριματικό, διαγράφοντας χρόνο 7:30.55. Έτσι λοιπόν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατοχύρωσε μαζί με την Γερμανίδα Φέστερ, που βγήκε 1η με 7:27.01, την συμμετοχή της στα ημιτελικά.

Αύριο Τρίτη το πρόγραμμα για την γαλανόλευκη θα ξεκινήσει στις 10:25 ώρα Ελλάδας.

Πρώτα θα αγωνιστεί το πλήρωμα του διπλού σκιφ των αγοριών Κ23, με τους Παύλος Φαϊτά και Στέφανο Καπάκογλου. Οι δυο πρώτοι της κούρσας προκρίνονται στα ημιτελικά.

Όσον αφορά το διπλό σκιφ ελ βαρών, ο Στάθης Τριανταφύλλου και ο Σταύρος Σημεωνίδης θα αγωνιστούν στον δικό τους προκριματικό, στις 12.15, με στόχο μια από τις δυο πρώτες θέσεις που επίσης οδηγούν στα ημιτελικά.

Στις 12:35 οι Ευαγγελία Φράγκου και η 5η ολυμπιονίκης του Τόκυο Χριστίνα Μπούρμπου θα συμμετάσχουν στον δεύτερο προκριματικό της δικώπου. Από αυτήν όπως και από τις υπόλοιπες δυο σειρές προκρίνονται οι τρεις από τις τέσσερις βάρκες.

Τέλος, στις 12:55 ο Δημήτρης Μπουκουβάλας και ο Ζήσης Μπουκουβάλας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στα προκριματικά της δικώπου Κ23, με φόντο την είσοδο στις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά.