Πρόκριση στους ημιτελικούς και για τα τρία ελληνικά πληρώματα

Μεγάλος θριάμβος για τα ελληνικά κουπιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς και τα τρια πληρώματα πήραν την προόκριση για τα ημιτελικά, κερδίζοντας μια θέση στα 12 κορυφαία πληρώματα του πλανήτη.

Η πρώτη πρόκριση για τα “ελληνικά χρώματα” ήρθε από τη δίκωπο των γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Με μια δυναμική παρουσία στον επαναληπτικό, τα σπουδαία κορίτσια του ΝΟΘ κατέλαβαν την 1η θέση με χρόνο 7:28.00 και σφράγισαν το εισιτήριο

Η σημαντική αυτή κούρσα στην οποία θα καθοριστούν οι τρεις από τους έξι συμμετέχοντες του μεγάλου τελικού θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 12:20 τοπική (06:20 ώρα Ελλάδας).
Η επόμενη επιτυχία για την “γαλανόλευκη” προήλθε από την Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ γυναικών, η οποία με πείσμα και αποφασιστικότητα κατάφερε να πάρει την 3η θέση του προημιτελικού με 8:02.19. Η καλή εμφάνιση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας της πρόσφερε μια θέση στον ημιτελικό της Πέμπτης 29 Ιουλίου, στις 10:30 τοπική (04:30 ώρα Ελλάδας).

Τέλος, η τρίτη πρόκριση επιτεύχθη από τον Στέφανο Ντούσκο. Ο ολυμπιονίκης του Ρίο, παρουσιάστηκε ξανά εντυπωσιακός, αυτή τη στον προημιτελικό του σκιφ ανδρών, όπου και έλαβε τη 2η θέση με χρόνο 7:12.77. Ο μοναδικός αντίπαλος που τερμάτισε μπορστά του ήταν ο Νορβηγός σκιφίστας Kjetil Borch με 7:10:97. Ο ημιτελικός του Ντούσκου θα λάβει χώρα λόγω των την Πέμπτη στις 11:10 τοπική ώρα (05:10 ώρα Ελλάδας).

ΤΣημειώνεται ότι, το αγωνιστικό πρόγραμμα μεταφέρθηκε δυο μέρες πίσω, εξαιτίας των προβλέψεων για τυφώνα.