24/02/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Πρόκριση στους ημιτελικούς και για τα τρία ελληνικά πληρώματα

Μεγάλος θρίαμβος για τα ελληνικά κουπιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς και τα τρια πληρώματα πήραν την προόκριση για τα ημιτελικά, κερδίζοντας μια θέση στα 12 κορυφαία πληρώματα του πλανήτη.

Η πρώτη πρόκριση για τα “ελληνικά χρώματα” ήρθε από τη δίκωπο των γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Με μια δυναμική παρουσία στον επαναληπτικό, τα σπουδαία κορίτσια του ΝΟΘ κατέλαβαν την 1η θέση με χρόνο 7:28.00 και σφράγισαν το εισιτήριο.

Η σημαντική αυτή κούρσα στην οποία θα καθοριστούν οι τρεις από τους έξι συμμετέχοντες του μεγάλου τελικού θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 12:20 τοπική (06:20 ώρα Ελλάδας).
Η επόμενη επιτυχία για την “γαλανόλευκη” προήλθε από την Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ γυναικών, η οποία με πείσμα και αποφασιστικότητα κατάφερε να πάρει την 3η θέση του προημιτελικού με 8:02.19. Η καλή εμφάνιση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας της πρόσφερε μια θέση στον ημιτελικό της Πέμπτης 29 Ιουλίου, στις 10:30 τοπική (04:30 ώρα Ελλάδας).

Τέλος, η τρίτη πρόκριση επιτεύχθη από τον Στέφανο Ντούσκο. Ο ολυμπιονίκης του Ρίο, παρουσιάστηκε ξανά εντυπωσιακός, αυτή τη φορά στον προημιτελικό του σκιφ ανδρών, όπου και έλαβε τη 2η θέση με χρόνο 7:12.77. Ο μοναδικός αντίπαλος που τερμάτισε μπροστά του ήταν ο Νορβηγός σκιφίστας Kjetil Borch με 7:10:97. Ο ημιτελικός του Ντούσκου θα λάβει χώρα την Πέμπτη στις 11:10 τοπική ώρα (05:10 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι, το αγωνιστικό πρόγραμμα μεταφέρθηκε δυο μέρες πίσω, εξαιτίας των προβλέψεων για τυφώνα.