30/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Πρόκριση στον τελικό για την τετράκωπο των εφήβων στο Πλόβντιβ

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, καθώς τα ελληνικά κουπιά εξασφάλισαν την πρώτη τους πρόκριση σε μεγάλο τελικό και τρεις ακόμη σε ημιτελικούς.

Πιο συγκεκριμένα:

Με μια εκπληκτική εμφάνιση η τετράκωπος άνευ των εφήβων έλαβε την 1η θέση στον προκριματικό με χρόνο 6:12.78 και συνάμα το μοναδικό εισιτήριο που πρόσφερε η εν λόγω κούρσα για τον μεγάλο τελικό. Το πλήρωμα της γαλανόλευκης αποτελείται από τον Παναγιώτη Αδάμ, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Ανδρέα Καρέτσο και τον Σπύρο Γεωργίου (ΦΩΤΟ). Οι Έλληνες πρωταθλητές άφησαν στην 2η θέση τον κυριότερο αντίπαλο τους κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, τους Ρουμάνους: Cosmin Iulian Plesescu, Eduard Angel Moldovan, Andrei Hemen και Marian Stefan Dunca (έκαναν χρόνο 06:15.90).

Με εμφατικό τρόπο, ο Ιάσωνας Εξάρχουν έλαβε την 1η θέση του ρεπεσάζ και προκρίθηκε ημιτελικό του σκιφ εφήβων, διαγράφοντας χρόνο 7:13.51. Ο Έλληνας πρωταθλητής που σφράγισε την παρουσία του στην καλύτερη 12άδα του κόσμου, άφησε στη 2η θέση με μεγάλη διαφορά τον Μολδαβό Nichita Naumciuc (με 07:17.84).

Μια ακόμη πρόκριση σε ημιτελικό εξασφάλισε η εθνική μέσω της δικώπου άνευ των εφήβων. Οι Χρήστος Μαργαρίτογλου και Απόστολος Λυκομήτρος βγήκαν 2οι με χρόνο 6:52.56, χάνοντας στο νήμα την 1η θέση, που κατελήφθη από τους Βούλγαρους Tsvetomir Malinov και Ivan Yankulov με χρόνο 6:52.16.

Τέλος, η τετράκωπος άνευ των νεανίδων των Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου-Ιωάννα Ασβεστά-Ελισάβετ Ήρα Αργυράκη ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στην 5η θέση της προκριματικής της σειράς με χρόνο 7:04.29. Οι φερέλπιδες αθλήτριες θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω στον επαναληπτικό της Παρασκευής (στις 09:48), με στόχο την είσοδο στην πρώτη δυάδα που οδηγεί στον τελικό.