Πρεμιέρα με τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά για τα “ελληνικά κουπιά”

Με καλά αποτελέσματα ξεκίνησε σήμερα για τα ελληνικά κουπιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Στη μάχη έπεσαν τα πέντε από τα συνολικά εφτά πληρώματα της εθνικής. Τα τρια εξ αυτών πέτυχαν την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά, ενώ τα υπόλοιπα δυο θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να την διεκδικήσουν.

Αναλυτικότερα:

Tην 1η και μοναδική θέση της κούρσας της, η οποία πρoσφέρει την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ Νεανίδων έλαβε η Ευαγγελία Φράγκου με 7:57.93. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κονταροχτυπήθηκε με την Ολλανδή Marg Van Der Wal, από την οποία και κέρδισε τα “πρωτία” στο πρώτο 1000μ, αφήνοντας εν τέλει την στη δεύτερη θέση. Πλέον η αθλήτρια του ΝΟΓ βρίσκεται στα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου.

Ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για την γαλανόλευκη από τις Στέλλα Νάτσιουλα- Κατερίνα Γκόγκου. Οι ταλαντούχες αθλήτριες τερμάτισαν 1ες με χρόνο 7:24.43, λαμβάνοντας το μοναδικό εισιτήριο που έδινε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων. Μια θέση πίσω τους ολοκλήρωσε την προσπάθεια της το σκάφος της Ιρλανδίας με τις Holly Davis Rachel Bradley.

Επιπλέον, την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ  Εφήβων κλείδωσε και ο Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης με τον Κωνσταντίνο Χρήστου (ΦΩΤΟ) που κατετάγησαν 2οι θέση στα προκριματικά διανύοντας χρόνο 6:34.53. Την 1η θέση στην κούρσα κατέκτησαν οι Πολωνοί Mikolaj Kulka και Daniel Galeza σημειώνοντας χρόνο 6:31.83.

Στο μεταξύ, ο Ιάσωνας Έξαρχος κατέκτησε την 3η θέση στον προκριματικό του σκιφ εφήβων με χρόνο 7:23.76. Αποτέλεσμα που του δίνει μια ακόμη ευκαιρία μέσω του ρεπεσάζ. Οι πρώτες δυο θέσεις που δίνουν το “μαγικό χαρτάκι” για τα ημιτελικά κατέληξαν στον Λιθουανό Povilas Juskevicius (με 07:16.46) και τον Πολωνό Jakub Wozniak (με 07:18.58).

Ομοίως, την 3η θέση του προκριματικού με 6:54.15 κατέλαβε και το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που αγωνίστηκε στη διοργάνωση, η δίκωπος άνευ των Εφήβων απαρτιζόμενη από τον Χρήστο Μαργαρίτογλου και τον Απόστολο Λυκομήτρο. Το πλήρωμα αυτό, επίσης, έχει την δυνατότητα να προσπαθήσει ξανά μέσω του επαναληπτικού. Τα δυο σκάφη που έλαβαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά ήταν το ιταλικό των Ferdinando Emanuele Chierchia-Federico Ceccarino(6:51.64) καθώς και το Πολωνικό (6:52.67) με τους Tomasz Lewicki και Fryderyk Sobeck.

Τέλος, την Πέμπτη θα αγωνιστούν η τετράκωπος των εφήβων, καθώς και η αντίστοιχη των νεανίδων. Το πλήρωμα των Εφήβων αποτελούμενο από τον Παναγιώτη Αδάμ, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Σπύρο Γεωργίου και τον Ανδρέα Καρέτσος στις 10.06, εώ οι Νεάνιδες με τις Παρθένα Παπατέρπου, Ελένη Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Ασβεστά και Ελισσάβετ Ήρα Αργυράκη στις 09:54.