16/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΟΦΝΣ

Μια ώρα και κάτι διήρκησε το πρωί της Κυριακής (3/5) η τηλεδιάσκεψη της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, η οποία αποσκοπούσε στο να ενημερώσει τα σωματεία-μέλη της και τους προπονητές για τις εξελίξεις σχετικά με την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης τις επόμενες μέρες. Το παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, οι προπονητές και τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ, δηλαδή περίπου 60 άτομα. Από πλευράς ΕΚΟΦΝΣ διευκρινίστηκε ότι, σε πρώτη φάση η κωπηλασία δεν ανήκει στα αθλήματα στα οποία δόθηκε η έγκριση για επανέναρξη της αγωνιστικής τους δράσης. Παρ’ όλα αυτά, το πλάνο επανεκκίνησης του αθλητισμού προβλέπει ότι από τις 5 Μαΐου θα επανέλθουν στους προπονητικούς χώρους οι αθλητές που έχουν κατοχυρώσει ή διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεπώς, η προολυμπιακή ομάδα το επόμενο διάστημα, θα συγκεντρωθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά για να ξεκινήσει προετοιμασία. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας δεσμεύτηκαν να κρατούν ενήμερους τους εκπροσώπους των σωματείων για όλες τις σχετικές εξελίξεις, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μιας δεύτερης τηλεδιάσκεψης.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν το παρών 60 και πλέον εκπρόσωποι σωματείων, προπονητές και τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ από όλη την Ελλάδα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και τον αντιπρόεδρο Κώστα Δίτσιο όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το τέλος της καραντίνας στον αθλητισμό.

Από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας διευκρινίστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Κωπηλασία δεν ανήκει στο πρώτο κύμα των αθλημάτων που πήραν το «πράσινο φως» από την Πολιτεία να ξεκινήσουν προπονήσεις παρά μόνο η Προολυμπιακή ομάδα η οποία το επόμενο διάστημα κι αφού τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα, θα συγκεντρωθεί στο ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά για να ξεκινήσει προετοιμασία. Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πήραν το λόγο εκπρόσωποι σωματείων από όλη την επικράτεια διατυπώνοντας τις απορίες, τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις τους για την επανεκκίνηση του αθλήματος και τον σχεδιασμό του υπολοίπου της σεζόν.

Η διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ δεσμεύτηκε να κρατάει ενήμερα τα σωματεία με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ δεν αποκλείστηκε η οργάνωση μιας ακόμη τηλεδιάσκεψης όταν οι εξελίξεις το απαιτήσουν. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας οδηγίες υγιεινής που προτείνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, ενώ σε ισχύ βρίσκεται πάντα ο Δεκάλογος των Υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως έχει καταρτιστεί από τις αρμόδιες επιτροπές της ΓΓΑ και μπορείτε να δείτε παρακάτω. Αναλυτικά όλο το πλάνο επανεκκίνησης του αθλητισμού όπως το παρουσίασε στις 30/4 ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ