28/09/2023
Όμιλοι

Πλούσιες εμπειρίες για “τα γιαννιώτικα κουπιά” στο Πανευρωπαϊκό

Μπορεί να μην κατάφεραν να προκριθούν στο μεγάλο τελικό του αγωνίσματος τους, παρ’όλα αυτά, οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων που έλαβε χώρα το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι της Σερβίας. Το αμιγώς γιαννιώτικο πλήρωμα της τετρακώπου, αποτελούμενο από τον Ιάσωνα Εξάρχου, τον Παύλο Φαϊτά, τον Σπύρο Γεωργίου και τον Ανδρέα Καρέτσο έλαβε την 1η θέση στο μικρό τελικό και 7η στη γενική βαθμολογία, στη πρώτη διοργάνωση υψηλού επιπέδου που έδωσε το παρών.

Σημειώνεται ό,τι η ελληνική ομάδα κατέκτησε τρία μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό, ανάμεσα στα οποία το ένα ήταν ασημένιο και τα δυο χάλκινα, ενώ  συμμετείχε σε τέσσερις τελικούς.

Το δελτίο τύπου του ΝΟΙ:

Επιστροφή από το Πανευρωπαϊκό με εμπειρίες αλλά χωρίς μετάλλιο…

Ως τον μικρό τελικό έφτασε η Γιαννιώτικη Τετράκωπος των Εφήβων

Δεν κατάφεραν να φτάσουν να αγωνιστούν στον τελικό, που ήταν και ο μεγάλος τους στόχος, τα τέσσερα Γιαννιωτόπουλα τα οποία έλαβαν μέρος στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Παρόλα αυτά, οι Ιάσωνας Εξάρχου, Παύλος Φαϊτάς, Σπύρος Γεωργίου και Ανδρέας Καρέτσος αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία λαμβάνοντας για πρώτη φορά μέρος σε μία τόσο μεγάλη κωπηλατική διοργάνωση, η οποία θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τη συνέχεια της αθλητικής τους διαδρομής, ειδικά ως μέλη της ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Η Τετράκωπος άνευ των Εφήβων με τους τέσσερις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων αγωνίστηκε στον προκριματικό και ακολούθως έκανε μία ακόμη προσπάθεια στον επαναληπτικό αγώνα όπου πήρε την τέταρτη θέση. Η τελευταία της κούρσα ήταν και η καλύτερη και έγινε στον μικρό τελικό του αγωνίσματος, στον οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση τερματίζοντας σε 6.27.29. Πρόκειται για χρόνο που, αν η ελληνική βάρκα τον έκανε στον μεγάλο τελικό, θα έπαιρνε την 4η θέση. Η Διοίκηση, οι προπονητές και όλη η αθλητική οικογένεια του  Ν.Ο.Ι. συγχαίρουν και δημόσια τους νεαρούς αθλητές για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και τους εύχονται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων ήταν τρία μετάλλια, εκ των οποίων το ένα ασημένιο και τα δυο χάλκινα και συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς.