15/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

“Πέταξε” για το Πιεντιλούκο η εθνική

Με προορισμό το Πιεντιλούκο της Ιταλίας και την Διεθνή Ρεγκάτα που διοργανώνει η Κωπηλατική Ομοσπονδία της γείτονος χώρας, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης η εθνική μας ομάδα.

Στην διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Απριλίου, το αντιπορσωπευτικό μας συγκρότημα θα αποτελείται από 23 αθλητές, οι οποίοι θα στελεχώνουν 13 πληρώματα.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης για το Πιεντιλούκο της Ιταλίας η Εθνική ομάδα κωπηλασίας που θα πάρει μέρος στην διεθνή ρεγκάτα που διοργανώνει η Κωπηλατική Ομοσπονδία της Ιταλίας από 8-10 Απριλίου.

Συνολικά 23 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 13 πληρώματα θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση όπου θα αγωνιστούν εκτός από τα ιταλικά πληρώματα ομάδες από όλο τον κόσμο ανεβάζοντας το αγωνιστικό επίπεδο.

Η ρεγκάτα του Πιεντιλούκο είναι το πρώτο αγωνιστικό τεστ για τους 23 αθλητές μας και ταυτόχρονα η πρώτη κούρσα του Στέφανου Ντούσκου μετά τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ανοίγει έτσι και το νέο κύκλο προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού σε περίπου δυο χρόνια, το 2024.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν 7 πληρώματα της κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών και 6 Εφήβων-Νεανίδων. Αναλυτικά τη στελέχωση μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Φώτου, Δημήτρης Πέτρου και Γιάννης Τσαλούχος, καθώς και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ Ιωάννης Χριστογιάννης ενώ αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ Αντώνης Αργυρίου.

Την Παρασκευή τα προκριματικά ξεκινάνε στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) και το Σαββατοκύριακο στις 09:00 και 09:15 αντίστοιχα.