25/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Πέντε τελικοί για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Κ23

Με το δεξί ξεκίνησε σήμερα η παρουσία της εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κάτω των 23 στην Κρούζιτσα της Πολωνίας, καθώς πέντε εκ των εφτά ελληνικών πληρωμάτων εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό.

Με μια εξαιρετική κούρσα, η τετράκωπος άνευ των αγοριών απαρτιζόμενη από τους Καπάκογλου, Φαϊτά, Ζωγράφο και Λαπίκοφ έλαβε την 1η θέση του δεύτερο προκριματικού κάνοντας χρόνο 6:01.52, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Ιδιαίτερα αξιόλογες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και τα δυο πληρώματα του διπλού σκιφ. Το δίδυμο των Χρήστο Στεργιάκα και Ιάσονα Εξάρχου κατέλαβε την 1η θέση του πρώτου προκριματικού με χρόνο 6:20.25, λαμβάνοντας το μαγικό χαρτάκι του τελικού. Την ίδια ακριβώς θέση και την και την συμμετοχή στον τελικό έλαβαν και τα κορίτσια του αντίστοιχου αγωνίσματος, οι Ευαγγελίες Αναστασιάδου και Φράγκου (ΦΩΤΟ). Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ολοκλήρωσαν την κούρσα με χρόνο 6:56.60.

Όσον αφορά τη δίκωπο άνευ των κοριτσιών, προβλέπεται η συμμετοχή στον τελικό και για τα 6 δηλωμένα πληρώματα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται φυσικά και αυτό των Παρθένα Παπατέρπου και Ελένη Χαραλαμπίδου. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν στην 4η θέση της προκριματικής φάσης με 7:36.55.

Με μια 3η θέση στον προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών των κοριτσιών, διαγράφοντας χρόνο 7:58.89 ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση η Ελένη – Μαρίνα Λεβεντέλη. Ακολούθως, η ταλαντούχα κωπηλάτρια πήρε κατοχύρωσε την 1η θέση στο ρεπεσάζ με 7:49.60, θέτοντας εαυτόν εντός του τελικού.

Οι αθλητές της δικώπου άνευ των αγοριών, Λεωνίδας Τζουμέζης και Λεωνίδας Παλαιοπάνος, κατέλαβαν την 5η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 7:01.22, αποτέλεσμα που τους προσφέρει μια θέση στο μικρό τελικό. Παρομοίως, στον μικρό τελικό θα αγωνιστεί και το διπλό σκιφ ελ. βαρών των αγοριών των Ανδρέα Αθανασιάδη Καούδη και Στράτο Τριανταφύλλου, οι οποίοι βγήκαν 3οι στο ρεπεσαζ με 6:37.94.

Το πρόγραμμα της Κυριακής για τα ελληνικά κουπιά (ώρες Ελλάδας):

10:30: Δίκωπος άνευ (α): ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

10:50: Διπλό σκιφ ελ βαρών (α): ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

11:27: Δίκωπος άνευ (κ) ΤΕΛΙΚΟΣ

11:51: Σκιφ ελ βαρών (κ) ΤΕΛΙΚΟΣ

14:08: Τετράκωπος άνευ (α) ΤΕΛΙΚΟΣ

15:20: Διπλό σκιφ (α) ΤΕΛΙΚΟΣ

15:34: Διπλό σκιφ (κ) ΤΕΛΙΚΟΣ