30/03/2023
Όμιλοι

«Πειρατεία» στο Λουδία!

Αναζητώντας την επόμενη περιπέτεια του, ο Πειρατής του Θερμαϊκού “ξεμπάρκαρε” στο Λουδία. Ο εμπνευστής του γνωστού καναλιού στο ΥοuTube, Πειρατολόγιο, που παρουσιάζει μια σειρά σύντομων ντοκιμαντέρ, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών.

Στην “απόβαση” του αυτή, ο αγαπητός σε όλους πειρατής παρακολούθησε μια προπόνηση των λιλιπούτειων πρωταθλητών του ΝΟΓ. Παράλληλα πραγματοποίησε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου Βασίλη Καφετζάκη.

 

Το δελτίο τύπου του ΝΟΓ:

«Ο Λουδίας είναι ένας πανέμορφος τόπος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς», δηλώνει εκστασιασμένος ο μοναδικός πειρατής στην Ελλάδα. Ο ρόλος του μπορεί να είναι βγαλμένος μέσα από παραμύθι, και να υπενθυμίζει σε όλους την άγρια εικόνα που έχει, ωστόσο ο δικός μας υποκριτής, δείχνει ότι μπορεί να αποστασιοποιηθεί από αυτήν την μορφή και να αλλάξει προσωπείο. Να γίνει ευαίσθητος και γαλήνιος, επηρεασμένος από τη μαγεία της φύσης, την κωπηλασία αλλά και την Ιστορία. «Είναι σημαντικός ο τόπος σας. Εδώ έγραψε η Πηνελόπη Δέλτα τα «Μυστικά του Βάλτου» και εδώ είναι το σημείο «Μηδέν», όπου η στάθμη του νερού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη στάθμη της θάλασσας».

Ο «πειρατής» με φουσκωτό σκάφος διέσχισε το ποτάμι και παρακολούθησε την προπόνηση των μικρών παιδιών. Και εκείνα, έκπληκτα έβλεπαν τα δακτυλίδια και τις πολύχρωμες μαντίλες που φορούσε. Έπειτα, εκείνος θαμπώθηκε από τα μετάλλια και τα κύπελλα των αθλητών και ως «κακός» σκεφτόταν να τα πάρει για λάφυρα, αλλά μέσα του πάντα υπερίσχυε ο καλός «πειρατής», ο πειρατής του σήμερα. «Ας φέρουν οι γονείς τα παιδιά τους να ζήσουν έστω και για λίγο εδώ, να αντιληφθούν τι σημαίνει ομόνοια, συνεργασία, ομαδικότητα, αλληλεγγύη».

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα του Πειρατολογίου έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών. Εκεί ο «πειρατής» ξαφνιάστηκε, όχι μόνο όταν αντίκρισε περίπου δεκαπέντε από τα σαράντα παιδιά της ομάδας να κωπηλατούν στο νερό, αλλά και όταν ο Πρόεδρος του Ομίλου Βασίλης Καφετζάκης απαριθμούσε τις παγκόσμιες και πανελλήνιες διακρίσεις των αθλητών του ομίλου στα 41 χρόνια της αθλητικής του πορείας. «Θέλουμε να αναδείξουμε την περιοχή μας και να ευαισθητοποιήσουμε το κόσμο. Δεν λέμε μεγάλα λόγια για τους στόχους μας. Δουλεύουμε όμως με φιλότιμο και μεράκι» του είπε.

Το Πειρατολόγιο είναι ένα κανάλι στο ΥοuTube με μεγάλη απήχηση στο διαδικτυακό κοινό καθώς μεταφράζεται και στην αγγλική γλώσσα. Ο «πειρατής» κατάγεται από το Νησί Ημαθίας και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο πρόσωπο στη παραλιακή της Θεσσαλονίκης, αποκαλείται μάλιστα, ο Πειρατής του Θερμαϊκού!