29/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Παράκτια Κωπηλασία

Πανελλήνιο πρωταθλήμα παράκτιας κωπηλασίας από το 2020

Μια σπουδαία είδηση για το μέλλον της παράκτιας κωπηλασίας στην Ελλάδα επιφύλασε η Παρασκευή 6/12, καθώς το ΔΣ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία Πανελληνίου πρωταθλήματος, στο αγώνισμα του Rowing Beach sprint από το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Θανάσης Μητρούσης παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες δημιουργίας του νέου αθλήματος στην Ελλάδα από πλευράς ΕΚΟΦΝΣ. Τα τελευταία χρόνια, το εν λόγω μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ασχολείται διεξοδικά με την παράκτια κωπηλασία, λόγω της θέσης που κατέχει στην Διεθνή Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Κάπου εδώ να τονιστεί  ότι, το άθλημα αυτό έχει ήδη προστεθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνες Νέων του 2022, στο Ντακάρ.

Σε λίγο καιρό αναμένεται να οριστεί και η επιτροπή, στην οποία θα ανατεθεί η διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου πρωταθλήματος. Αυτό θα αποτελέσει και τον προθάλαμο για την στελέχωση της Εθνικής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Πορτογαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έως τώρα η παράκτια κωπηλασία υπήρχει στην Ελλάδα μόνο σε σωματειακό επίπεδο. Η μοναδική εμπολή της ΕΚΟΦΝΣ  μέχρι στιγμή ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι περαιτέρω εξελίξεις αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, στο άμεσο διάστημα.

                                                

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *