16/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23: Με 12μελή αποστολή η εθνική

Ξεκινούν αύριο οι υποχρεώσεις της εθνική ομάδας κωπηλασίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23, στη Σαρασότα των ΗΠΑ, με την αποστολή της να αποτελείται από 12 αθλητές/τριες. Η διοργάνωση θα λάβει μέρος στο κωπηλατοδρόμιο όπου το 2017 είχε διεξαχθεί και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Η σύνθεση της εθνικής αποτελείται από τους:

Ντινενή Χαρ (σκιφ ελ βαρών)
Γραμμενιάτη Αρ.-Γραμμενιάτη Γεωρ. (δίκωπος άνευ ελ βαρών)
Παπακωνσταντίνου Αντ.-Γκαϊδατζή Π. (διπλό σκιφ ελ βαρών)
Ντούσκο Στ. (σκιφ)
Καλανδαρίδη Ι.-Παλαιοπάνο Θ. (δίκωπος άνευ)
Μπούρμπου Χ.-Κυρίδου Μ. (δίκωπος άνευ)
Κυρίδου Α.-Τσαμοπούλου Δ. (διπλό σκιφ)
Στη σπουδαία αυτή διοργάνωση θα πάρουν μέρος 249 πληρώματα, τα οποία θα αποτελούνται από 672 αθλητές κι αθλήτριες από 53 χώρες.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 09:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) με τις Μπούρμπου-Κυρίδου να ρίχνονται πρώτες στη μάχη των προκριματικών στο αγώνισμα της δικώπο άνευ των γυναικών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η βαριά δίκωπος των ανδρών, η ελαφριά δίκωπος των ανδρών. Τέλος θα διεξαχθεί το αγώνισμα των σκιφ, πρώτα αυτό της ελαφριάς κατηγορίας και και έπειτα το αντίστοιχο της βαριά.
Στο περσυνό παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο έλαβε χώρα στο Πόζναν της Πολωνίας, τα ελληνικά πληρώματα είχαν κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο με τους Στεργιάκα-Καλανδαρίδη (στο διπλό σκιφ) κι ένα ασημένιο με τους Μαρόκο-Παπακωνσταντίνου (στη δίκωπο άνευ ελ βαρών).
Οι αθλητές κι οι αθλήτριες συνοδεύονται από τον τεχνικός σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζάνι Ποστιλιόνε και από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Γιώργο Φώτου και Δημήτρη Πέτρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *