12/04/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η μεγάλη στιγμή για τις Μπούρμπου-Κυρίδου

Με πίστη στον εαυτό τους και συγκρατημένη αισιοδοξία, τα κορίτσια της δικώπου γυναικών της εθνικής Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου ετοιμάζονται για το επόμενο σημαντικό βήμα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 06:20 ώρα Ελλάδας(12:20 τοπική), το σπουδαίο δίδυμο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης θα πέσει στη μάχη του ημιτελικού, με φόντο την διεκδίκηση ενός εκ των τριών εισιτηρίων που προσφέρουν μια θέση στο μεγάλο τελικό της Πέμπτης.

Στη πρώτη ημιτελική κούρσα, μαζί με τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν επίσης, οι Ιρλανδές Aileen Crowley και Monika Dukarska, οι Βρετανίδες, Helen Glover και Polly Swann, οι Καναδές Caileigh Filmer και Hillary Janssens, οι Αυστραλές Jessica Morrison και Annabelle Mcintyre, καθώς και το σκάφος της Δανίας με τις Hedvig Rasmussen-Fie Udby Erichsen.

Υπενθυμίζεται ότι, όλα τα πληρώματα της ολυμπιακής ρεγκάτας πήραν “ρεπό” για δυο μέρες. Ο λόγος αυτού ήταν η πρόβλεψη για την τροπική καταιγίδα, η οποία εν τέλει δεν προέκυψε.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ, μαζί με τις δηλώσεις των δυο αθλητριών:

Η μεγάλη ώρα για την δίκωπο της Ελλάδας, την δίκωπο της Χριστίνας Μπούρμπου και της Μαρίας Κυρίδου έφτασε. Στις 06:20 ώρα Ελλάδας, (12:20 τοπική) στο Κωπηλατοδρόμιο του Τόκιο θα ξεκινήσει ο ημιτελικός όπου θα διεκδικήσουν ένα από τα τρια εισιτήρια που οδηγούν στο μεγάλο τελικό της Πέμπτης.

Το ελληνικό πλήρωμα είχε την ευκαιρία όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στην ολυμπιακή ρεγκάτα να ξεκουραστούν δυο μέρες αφού οι διοργανωτές ανέβαλαν το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης περιμένοντας μια τροπική καταιγίδα η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Αισιόδοξες και καλά προετοιμασμένες περιμένουν πλέον την σπουδαία κούρσα που θα αντιμετωπίσουν τα πληρώματα από την Ιρλανδία, την Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Δανία.

Η ελληνική βάρκα προκρίθηκε μέσω του επαναληπτικού όπου το πρωί της Κυριακής κατέκτησε την 1η θέση και σφράγισε το ένα από τα τρια εισιτήρια που έδιναν την πρόκριση στα ημιτελικά.

«Η κούρσα μας στα επαναληπτικά ήταν πολύ δύσκολη αλλά ξέραμε τις δυνατότητες μας. Είχαμε βάλει όμως στόχο να βγούμε πρώτες και το καταφέραμε» αναφέρει η 21χρονη Χριστίνα Μπούρμπου και συμπληρώνει.

«Η προετοιμασία μας όλο τον χρόνο και ειδικότερα τον τελευταίο μήνα που κάναμε ένα τελευταίο προπονητικό κοινόβιο σε βουνό της Ιαπωνίας έγινε με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο. Δουλέψαμε πολύ την τεχνική, την αντοχή και τη δύναμη μας.

Ο ημιτελικούς μας αύριο είναι παρά πολύ δύσκολος, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θα παλέψουμε σκληρά με πολύ πείσμα και ευελπιστούμε να έρθει το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά της η 20χρονη Μαρία Κυρίδου δηλώνει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ημιτελικό. «Θα είναι μια πολύ δύσκολη κούρσα, τα πληρώματα από την Αυστραλία και τον Καναδά είναι φαβορί για την πρόκριση, από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα παλέψουμε για ένα ακόμη εισιτήριο.

Θα πρέπει να πάμε από την αρχή δυνατά και να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο ως το τέλος. Είμαστε έτοιμες, έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία μας και θα μπούμε με συγκρατημένη αισιοδοξία στην κούρσα»