24/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ολυμπιακή πρόκριση με μεγάλη εμφάνιση για την Αννέτα Κυρίδου

Με το “σφράγισμα” ενός ακόμη ελληνικού εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έπεσε η αυλαία της Τελικής Προολυπιακής Ρεγκάτας πρόκισης, στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Η αθλήτρια που θα αποτελέσει το τρίτο πλήρωμα της “γαλανόλευκης” στον κορυφαίο αθλητικό θεσμό είναι η Αννέτα Κυρίδου, στο σκιφ γυναικών.

Στον αντίποδα, το διπλό σκιφ ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Αντώνη Παπακωνσταντίνου και το διπλό σκιφ ελ. βαρών των Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν να περάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Αναλυτικότερα:

Με μια εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό του σκιφ γυναικών, η Αννέτα Κυρίδου κατέλαβε την 1η θέση και συνάμα το “μαγικό χαρτάκι” που την στέλνει στους Ολυμπαικούς Αγώνες, με χρόνο 7:42.20. Την 2η θέση και με αισθητή διαφορά από την κορυφή κατέλαβε η Λευκορωσίδα Tatsiana Klimovich (με 7:46.22), η οποία επίσης θα δώσει το παρόν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της υφηλίου.

Oι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου έδωσαν τη δική τους μάχη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών. Παρ’όλα αυτά, δεν κατόρθωσαν να τερματίσουν στην προνομιούχα τριάδα και να βρεθούν στον τελικό, λαμβάνοντας την 5η θέση.

Την δική τους προσπάθεια έκανε και το πλήρωμα του διπλού σκιφ ανδρών, Γιάννης Καλανδαρίδης και Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ωστόσο δεν κατάφεραν ούτε αυτοί να περάσουν στον τελικό, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Η ελληνική κωπηλασία θα δώσει το παρόν στο Τόκιο με τη δίκωπο άνευ των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, τον Στέφανο Ντούσκο στο σκιφ των ανδρών και την Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ των γυναικών. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς αγώνες με τρία πληρώματα για 6η φορά.