12/04/2024
Διεθνή Κλειστή Κωπηλασία

Όλα έτοιμα για το Indoor Rowing Challenge 2020

Όλα είναι πλέον έτοιμα για την διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου “Indoor Rowing Challenge”, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στον εν λόγω αγώνα, οι συμμετέχουσες ομάδες (αποτελούμενες από 4 έως 6 αθλούμενους) οφείλουν να καλύψουν την απόσταση των 21097 μέτρων, όσο πιο γρήγορα μπορούν. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί μέσω διαδικτύου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάθε ομάδα δηλαδή θα αγωνίζεται από το χώρο της, με ζωντανή σύνδεση και συγχρονισμένη εκκίνηση στις 24 Οκτωβρίου.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι αναφορά για τον ημιμαραθώνιο κλειστής κωπηλασίας έκανε και η Παγκόσμια Κωπηλατική Ομοσπονδία, μέσω facebook. Η διαδικαδία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει στις 21 Σεμπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του διοργανωτή:

Ο αγώνας “Indoor Rowing Challenge” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 με τη συμμετοχή 8 ομάδων. Η κάθε ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον 4 και μέγιστο 6 αθλητές που πρέπει να διανύσουν την απόσταση των 21097 μέτρων (ημιμαραθώνιος), όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Υπάρχουν τρεις κατηγοριές η αντρική, η γυναικεία και η μεικτή. Φέτος, θα συμπεριελιφθή στο αγωνιστικό πρόγραμμα και μια νέα, η μεικτή έως 18 ετών. Κάθε αθλητής επιβραβεύεται για την συμμετοχή και την προσπάθεια του με ένα ιδιαίτερο μετάλλιο.

Στη πρώτη του συμμετοχή, ο συμμετέχων επιβραβεύεται μετάλλιο η πίσω όψη του οποίου έχει μία φτερωτή από το αγαπημένο μας κωπηλατοεργόμετρο. Η δεύτερη συμμετοχή επιβραβεύεται με δύο, και ούτο κάθε εξής. Φέτος στον αγώνα κάποιοι αθλητές θα πάρουν μετάλλια με τρεις φτερωτές!

Όσον αφορά το τρόπαιο της νικήτριας ομάδας, κάθε χρόνο αλλάζει χέρια από την προηγούμενη στην επόμενη νικήτρια! Φέτος, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου, λόγω της περιρρέουσας κατάστασης, κάθε ομάδα δηλαδή  θα αγωνίζεται από το χώρο της, με ζωντανή σύνδεση και συγχρονισμένη εκκίνηση στις 24 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις των συμμετοχών θα ανοίξουν στις 21 Σεμπτεμβρίου και θα κλείσουν στις 17 Οκτωβρίου.