29/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Οι τρείς πρώτοι τελικοί της εθνικής στο Ράτσιτσε!

Με τρομερές εμφανίσεις τα “γαλανόλευκα κουπιά” κατάφεραν να πάρουν τρεις προκρίσεις σε μεγάλους τελικούς, κατά την 5η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών, στο Ράτσιτσε της Τσεχίας. Η μεγάλη στιγμή για τα πληρώματα που θα διεκδηκήσουν μια θέση ανάμεσα στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου είναι αύριο.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΦΩΤΟ) βγήκε 1ος στον ημιτελικό του σκιφ ελ. βαρών και κατέκτησε την πολυπόθητη στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος του. Ο πρωταθλητής του ΕΝΟΑ, ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από τις δυο ημιτελικές σειρές (7:02.46) θα κυνηγήσει ένα ακόμη μετάλλιο, μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, στον τελικό της Παρασκευής, στις 17.02.

Σε μια συντηρητική κούρσα με στόχο να κρατήσει δυνάμεις για τη συνέχεια, η Ζωή Φίτσιου έλαβε τη 2η θέση του ημιτελικού του σκιφ ελ. βαρών με χρόνο 7:47.07 και παράλληλα των πρόκριση για τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή στις 16:19 ώρα Ελλάδας. Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης πραγματοποίησε την 4η καλύτερη επίδοση, όσον αφορά τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους δυο ημιτελικούς αγώνες.

Με μια ανεπανάληπτη εμφάνιση τα κορίτσια του διπλού σκιφ Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού πήραν την 3η θέση τους ημιτελικού τους με
7:04.43 και έκλεισαν θέση για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (15:07 ώρα Ελλάδας). Σημειώνεται ότι το ελληνικό δίδυμο είναι αρκετά πιο νεανικό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πληρώματα, καθώς η Κοντού αύριο κλείνει τα 17 της χρόνια, ενώ η Αναστασιάδου είναι 19,5 χρονών.

Αύριο Παρασκευή το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τελικούς του Παπακωνσταντίνου (σκιφ ελ. βαρών των ανδρών) και της Φίτσιου (σκιφ ελ. βαρών των γυναικών), καθώς και στους ημιτελικούς του Στέφανου Ντούσκου (σκιφ των ανδρών) και των Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη (διπλό σκιφ ανδρών).

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Παρασκευής (ώρες Ελλάδας):

12:16 Ημιτελικός σκιφ (α): Στέφανος Ντούσκος

13:06 Ημιτελικός διπλού σκιφ (α): Θ.Παλαιοπάνος-Γ.Καλανδαρίδης

16:02 ΤΕΛΙΚΟΣ σκιφ ελ βαρών (α): Α.Παπακωνσταντίνου

16:19 ΤΕΛΙΚΟΣ σκιφ ελ βαρών(γ): Ζ.Φίτσιου

Όλο το πρόγραμμα των Τελικών (15:30-17:00) θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3