03/10/2023
Όμιλοι

Οι συναντήσεις για το Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας του 2021

Μια σπουδαία είδηση επιφύλλασε η Δευτέρα για το χώρο της παράκτιας κωπηλασίας, καθώς, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικεί μαζί με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας του 2021. Το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου oι εκπρόσωποι της FISA, Liz Shouter -υπεύθυνη αξιολόγησης υποψηφιοτήτων και Pasqualle Trigianni -τεχνικός υπεύθυνος της επιτροπής row 4 All βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, αλλά και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στις συναντήσεις έδωσαν το παρόν ορισμένα διοικητικά στελέχη της ΕΚΟΦΝΣ, καθώς και πρόσωπα τοπικών φορέων.

Το δελτίο τύπου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης:

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία διεκδικούν από κοινού το Παγκόσμια Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας το 2021. Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη στις 7 και 8 Μαρτίου, οι απεσταλμένοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FISA), Liz Shouter -υπεύθυνη αξιολόγησης υποψηφιοτήτων και Pasqualle Trigianni -τεχνικός υπεύθυνος της επιτροπής row 4 All.

Οι απεσταλμένοι της FISA συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, ο Αντιπρόεδρος Δίτσιος Κώστας, το μέλος της Επιτροπής της ΕΚΟΦΝΣ για την παράκτια (και μέλος της επιτροπής υλικού και τεχνολογίας της Fisa) Θανάσης Μητρούσης, ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης Κωστής Χαντζαρίδης και οι αντιδήμαρχοι αθλητισμού Θεσσαλονίκης και Θερμαικού κ. Πέτρος Λεκάκης και Παναγιώτης Τροκάνας.

Κατά το διήμερο των συναντήσεων έγινε επιθεώρηση του προτεινόμενου στίβου και των χώρων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και δόθηκαν οδηγίες για τον καταρτισμό του τελικού φακέλου, ο οποίος θα πρέπει να κατατεθεί στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Η διεκδίκηση για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών της Μητροπολιτικής Ενότητας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Θεσσαλονίκης και των ομόρων Δήμων αλλά και την προβολή τους, μιας και εκτιμάται πως θα φιλοξενηθούν πάνω από 2000 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.