25/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Οι κανόνες συμμετοχής για τις προσεχείς δοκιμασίες

Με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και μόνο για αθλητές που έχουν προηγουμένως αξιολογηθεί σε εργομετρικά τεστ, θα διεξαχθούν το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά οι δοκιμασίες για την στελέχωση της Εθνικής ομάδας, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στις 9-11 Απριλίου, στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες θα προσφέρει στους κωπηλάτες της κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών την δυνατότητα να συμμετάσχουν στον 2ο Αγώνα Αξιολόγησης (17-18/4), μέσω του οποίου θα καθοριστεί το ποιοι θα λάβουν μέρος στην Τελική Ολυμπιακή ρεγκάτα πρόκρισης που θα γίνει στη Λουκέρνη (15-17/5).

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Με αυξημένα μέτρα υγιεινής και μόνο για αθλητές που έχουν αξιολογηθεί σε προηγούμενα εργομετρικά τεστ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 και την (Καθαρή) Δευτέρα 15 Μαρτίου στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά οι δοκιμασίες για την επιλογή της Εθνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-γυναικών από 9-11 Απριλίου στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Επίσης η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες θα επιτρέψει στους αθλητές της κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών να συμμετάσχουν στον 2ο Αγώνα Αξιολόγησης (17-18/4) από τον οποίο θα επιλεγούν και οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στην Τελική Ολυμπιακή ρεγκάτα πρόκρισης που θα διεξαχθεί στη Λουκέρνη (15-17/5).

Αρνητικό τεστ για συμμετοχή 

Σχετικά με τις επερχόμενες δοκιμασίες είναι υποχρεωτικό όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να τις έχουν αποστείλει στην Κωπηλατική Ομοσπονδία έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου. Περιθώριο ως την ίδια μέρα έχουν τα σωματεία να στείλουν και τις δηλώσεις συμμετοχής ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πάρουν μέρος σε σκιφ και δίκωπες στην απόσταση των 2000μ.

Αναλυτικά τους Κανόνες Συμμετοχής μπορείτε να τους διαβάσετε ΕΔΩ