Οι αδερφές Κυρίδου για την παραίτηση του Αθανασόπουλου

Με σχετική επιστολή προς το ΝΟΘ, οι πρωταθλήτριες του Αννέτα και Μαρία Κυρίδου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον όμιλο ο επί σειρά ετών Έφορος Κωπηλασίας του, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος.

Μάλιστα, θέτουν και το θέμα της δικής τους παραμονής στις τάξεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Τα όσα αναφέρουν οι αδερφές Κυρίδου:

Αξιότιμοι Κυρίες και κύριοι,

Εμείς οι αθλήτριες του Κωπηλατικού Τμήματος του ιστορικού μας συλλόγου, εμείς που με τη συνεχή προσπάθεια μας και τον αγώνα μας στέφουμε κάθε χρόνο Πρωταθλητή Κωπηλασίας τον Ν.Ο.Θ., με έντονη δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε την αναγκαστική παραίτηση διαμαρτυρίας του φυσικού μας αρχηγού σε όλη αυτή τη παραπάνω προσπάθεια μας, του αγαπητού μας Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου.

Ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος ως Έφορος Κωπηλασίας έχει υπηρετήσει με αφοσίωση και ευσυνειδησία τους αθλητές, το άθλημά μας και τις αξίες που ο αθλητισμός και ο Ν.Ο.Θ. πρεσβεύουν. Η συμβολή του στις επιτυχίες του Ν.Ο.Θ. είναι αναντικατάστατη και έχει κερδίσει την ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη όλων μας. Έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να υπερασπιστεί το δίκαιο, αναλαμβάνοντας ευθύνες και μιλώντας εκεί που άλλοι σιωπούν. Η δράση του κάνει ξεκάθαρο ότι
είναι ανάμεσα στους λίγους που ενεργούν υποκινούμενοι από γνήσιο ενδιαφέρον για το άθλημα και τον αθλητή, και όχι από ετερόκλητα
συμφέροντα.

Οι ιδέες και οι αξίες εφαρμόζονται από πρόσωπα και αφορούν τον άνθρωπο, ειδάλλως είναι κενές περιεχομένου. Στον Ν.Ο.Θ. που μας ανέδειξε χρωστούμε την ευγνωμοσύνη μας και τον τιμούμε. Ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος ήταν στήριγμά μας στα δύσκολα και στεκόμαστε δίπλα του, με την ίδια παρρησία που στάθηκε αυτός.

Δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να βρισκόμαστε σε ένα χώρο, στον οποίο ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος κρίνει ότι δεν έχει θέση.

20.3.2021
Αννέτα & Μαρία Κυρίδου