Ο ΠΣΑΤ τίμησε τον ΝΟΙ στη διημερίδα του

Μια αρκετά επικοδομητική διημερίδα με θέμα  “Ο Αθλητικός Τουρισμός στην Ήπειρο”, συνδιοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με την Περιφέρειας Ηπείρου, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, στα Γιάννενα. Κύριος σκοπός αυτής ήταν η προβολή των δράσεων του ΠΣΑΤ, οι οποίες σχετίζονται με τον Αθλητισμό και τη Κοινωνία.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, βραβεύθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων για τη σημαντική συμβολή του, ως προς την προβολή και διάδοση της κωπηλασίας. Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στα χέρια της προέδρου του ηπειρωτικού σωματείου, Μάρθα Παλαιοπάνου.

 

 

Ακολούθως, ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι, τα Γιάννενα αδικήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, διότι θα μπορούσαν να αναλάβουν την φιλοξενία της τότε κωπηλατικής ρεγκάτας. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι, το κράτος έπρεπε εκείνη την εποχή να διανείμει κονδύλια για αθλητικές υποδομές στην περιφέρεια.

Από τη μεριά της, η κα Παλαιπάνου ευχαρίστησε θερμά τον ΠΣΑΤ και τον κ. Θεοδωρακόπουλο, για την τιμητική αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει το σωματείο. Εκτός αυτού, δεσμεύτηκε ότι η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί.

Σε δεύτερο χρόνο, η Μάρθα Παλαιοπάνου συμπέρανε ότι το σύνολο των ναυτικών αθλημάτων της πόλης φέρνουν τους νέους σε επαφή με το υγρό στοιχείο της λίμνης, συμβάλλοντας έτσι στο να αναπτύσσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Συνεπώς, καθιστούν την Παμβώτιδα έναν ζωντανό οργανισμό, ένα ζωτικό στοιχείο της πόλης.

Με σκοπό να επιστήσει την προσοχή του κοινού, η πρόεδρος των γιαννιωτών τόνισε:« Ο ναυταθλητισμός μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της λίμνης μας, της πόλης μας, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, καθώς και με τις δραστηριότητες και ιδίως με τις επιτυχίες του. Επομένως, είναι σημαντική υπόθεση η στήριξή του από τους τοπικούς φορείς και την Πολιτεία».

«Η Κωπηλασία είναι ταυτισμένη με την πόλη των Ιωαννίνων, αποτελεί αιχμή του δόρατος των ναυτικών αθλημάτων μας. Γι’ αυτό οι γνωστές σε όλους επιτυχίες του Ν.Ο.Ι. εντός κι εκτός συνόρων και η εν γένει δραστηριότητά του αποδεικνύουν πως το άθλημα πέρα από λαμπρή ιστορία, έχει και λαμπρό μέλλον. Διατηρεί όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα ατού της πόλης μας τα επόμενα χρόνια».

Μετά από αυτό, υπενθύμισε ότι τα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, φέρνουν στη πόλη πολλούς αθλητές και επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα. Άρα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τουριστική προβολή και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Συγχρόνως, έκανε λόγο για τη συστηματική προσπάθεια που κάνει το σωματείο, σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, ώστε να φέρει στην Παμβώτιδα διεθνείς κωπηλατικές διοργανώσεις, υπενθυμίζοντας το πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, στο οποίο συμμετείχαν 30 χώρες. Όπως η ίδια επισήμανε, πλην αυτού, γίνεται προσπάθεια για να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΝΟΙ ξένες εθνικές αποστολές, ώστε να κάνουν εκεί προπόνηση.

Ύστερα, η Μάρθα Παλαιοπάνου αναφέρθηκε στο «χαμένο όνειρο», όπως το χαρακτήρισε, του κωπηλατοδρομίου της Παμβώτιδας, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αν είχε κατασκευαστεί θα είχε μετατρέψει τα Γιάννενα σε μόνιμο διεθνές κέντρο Κωπηλασίας, προσελκύοντας καταξιωμένους αθλητές και εθνικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο.

Τέλος, θύμισε παλιότερη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου που είχε ορίσει ως πρεσβευτές της για τουριστικούς σκοπούς αθλητές του Ν.Ο.Ι. με υψηλές διακρίσεις.