Ο Ο.Φ.Θ για τους Μεσογειακούς

Ανακοίνωση σχετική με την στήριξη που έχει προσφέρει  στην παράκτια κωπηλάσια στους 2ους μεσογειακούς αγώνες της Πάτρα, αλλά και γενικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ο.Φ.Θ. Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης προ τετραετίας πρωτοπόρησε, καθώς έγινε ο πρώτος και μοναδικός  όμιλος, ο οποίος δημιούργησε τμήμα παράκτιας κωπηλάσιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ο.Φ.Θ.:

Ο πρόεδρος Λεωνίδας Αθανασιάδης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης χαιρετίζουν τη διεξαγωγή των αγώνων παράκτιας κωπηλάσιας στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρας (25-27 Αυγούστου 2019). Ο ΟΦΘ και το τμήμα παράκτιας Costal Rowing Club το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τμήμα παράκτιας κωπηλάσιας στη χώρα μας (εδώ και τέσσερα χρόνια) στηρίζουν τη παραπάνω διοργάνωση με τη συμμετοχή των:

1. Νικόλαου Γκουντούλα ως Competition Manager Rowing Beach Sport

2. Απόστολου Γκουντούλα ως προπονητή συνοδό της Εθνικής Ομάδας στους Μεσογειακούς αγώνες

3. Αθανασίου Μητρούση ως εκπόσωπο της FISA, πρόεδρο της επιτροπής Παράκτιας Κωπηλάσιας της Ελληνικής Ομοσπονδίας

Αλλά και πριν από τους εν λόγω αγώνες, ο Ο.Φ.Θ. και το Costal Rowing Club προσέφεραν:

α) τα κωπηλατικά σκάφη για τη διεξαγωγή των αγώνων πρόκρισης παράκτιας κωπηλασίας στη Περαία Θεσσαλονίκης για τη διαμόρφωση της Εθνικής Ομάδας

β) τα απαραίτητα υλικά (σχοινιά, αλυσίδες, μπάλες-σημαδούρες…) για τη διαμόρφωση-στήσιμο του στίβου των αγώνων πρόκρισης στη Περαία

γ) τα κωπηλατικά σκάφη για την προετοιμασία όλων των αθλητών του Ν.Ο.Θ. και του Ι.Ο.Θ. που προκρίθηκαν στην Εθνική Ομάδα, από την ημερομηνία των αγώνων της πρόκρισης μέχρι την έναρξη των Μεσογειακών αγώνων.

Ο Ο.Φ.Θ. είναι ο μοναδικός όμιλος στην Ελλάδα που συμμετείχε στους αγώνες πρόκρισης και με αθλητές της παράκτιας (όχι της Ολυμπιακής) με αξιοπρεπέστατη-ανταγωνιστική εμφάνιση.

Οι αθλητές που προκρίθηκαν στην Εθνική ομάδα είναι όλοι οι αθλητές της Ολυμπιακής κωπηλασίας, στους οποίους ευχόμαστε κάθε επυτιχία. Ιδιαίτερα δε ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αθλητές μας Τσιβόγλου Παναγιώτη, Χατζηπατέρα Κωνσταντίνο και στην αθλήτρια μας Πρίγκου Ευσεβεία

Ελπίζουμε- ευχόμαστε η διεξαγωγή των αγώνων παράκτιας κωπηλασίας στους Μεσογειακούς αγώνες στη Πάτρα, να συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Τέλος, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Manager των αγώνων Νικόλαο Γκουντούλα (προπονητή μας του coastal rowing). Εμείς οι αθλητές και αθλήτριες του τμήματος τον περιμένουμς να επιστρέψει υγιή και κεφάτος για την έναρξη των προπονήσεων αρχές Σεπτεμβρίου.