05/02/2023
Όμιλοι Παράκτια Κωπηλασία

Ο ΝΟΛ εταίρος στο διεθνές πρόγραμμα Erasmus+ CoWay project

Στο διεθνές πρόγραμμα Erasmus+, CoWay project (Collaboration Gender Way of Coastal Rowing, κωδικός: 101090819) που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της παράκτιας κωπηλασίας συμμετέχει ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου. Πιο συγκεκριμένα, το Coway στοχεύει μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης στην προώθηση μεικτών πληρωμάτων (ανδρών-γυναικών) και παράλληλα στη βελτιστοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στα δυο φύλλα.

Ο ΝΟ Λήμνου αποτελεί ένας από τους τέσσερεις εταίρους του προτότυπου αυτού εγχειρήματος, ενώ οι υπόλοιποι είναι τα εξής ναυτικά σωματεία: Rowing Club Adriatico Fano (Ιταλία), Veslaški klub ARGO IZOLA (Σλοβενία) και Zagreb Rowing Federation (Κροατία).

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε διαδυκτιακή μορφή την Παρασκευή 12/1.

Η ανακοίνωση του ΝΟΛ:

O Ναυτικός Όμιλος Λήμνου ενισχύοντας περισσότερο την διεθνή του παρουσία, συμμετέχει το ευρωπαϊκό έργο, μέσω του προγράμματος Erasmus+, CoWay project (Collaboration Gender Way of Coastal Rowing, κωδικός: 101090819) το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλήματος της παράκτιας κωπηλασίας.

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων έλαβε χώρα διαδικτυακά την περασμένη Πέμπτη (12/1)!

Το CoWay στοχεύει στο να καταστήσει την παράκτια κωπηλασία ένα άθλημα που περιλαμβάνει τη προώθηση μεικτών πληρωμάτων (ανδρών-γυναικών), μέσω της παροχής εκπαίδευσης και σειράς δραστηριοτήτων που βελτιστοποιούν την διαφυλική συνεργασία, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας στον τομέα των ναυτικών αθλημάτων. Το CoWay στοχεύει στην γεφύρωση του υφιστάμενου χάσματος στο πεδίο της καθημερινής προπόνησης και της προπονητικής επιστήμης σε σχέση με ζητήματα διαφορετικότητας, εφόσον η παράκτια κωπηλασία είναι ένα άθλημα που από τον αρχικό του σχεδιασμό προωθεί την ισότητα και την συμπεριληπτικότητα.

Το CoWay αποτελείται από τέσσερις δραστηριότητες:

  • 4 προπονητικά προγράμματα για τη συνεργασία των φύλων
  • 1 αγώνας κλειστής κωπηλασίας και 1 μαραθώνιος αγώνας κωπηλασίας
  • 1 Διεθνές Θερινό σχολείο
  • 1 εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας για τη συλλογή δεδομένων

Το CoWay συνίσταται από τέσσερις εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΝΟΛ. Οι άλλοι τρεις είναι:

  • Rowing Club Adriatico Fano, Ιταλία
  • Veslaški klub ARGO IZOLA, Σλοβενία
  • Zagreb Rowing Federation – Κροατία