19/04/2024
Όμιλοι

Ντούσκος και Παλαιοπάνος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πόζναν

Με διπλή εκπροσώπηση για  τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων θα διεξαχθεί, από τις 9 έως 11 Οκτωβρίου, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Πόζναν της Πολωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Ντούσκος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος θα αγωνιστούν σε μια διοργάνωση, η οποία θα αποτελέσει την πρόβα τζενάρε πριν την διεκδίκηση του εισητηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον πρώτο του διεθνή αγώνα για το 2020, ο Στέφανος θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του σκιφ. Από την άλλη, ο Θανάσης, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ του Πανευρωπαϊκού Κ23, θα αγωνιστεί μαζί με τον Γιάννη Καλανδαρίδη στη δίκωπο.

Στο Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας θα δώσουν το παρόν 570 αθλητές από 31 χώρες, με την Ελλάδα να συμμετάσχει με έξι πληρώματα.

 

Το δελτίο τύπου του ΝΟΙ:

Στεφ. Ντούσκος – Θ. Παλαιοπάνος στο Πόζναν για το Πανευρωπαϊκό Ανδρών!

Θα τεστάρουν δυνάμεις ενόψει διεκδίκησης «εισιτηρίου» για Τόκιο

To Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της Κωπηλασίας για τη φετινή δύσκολη λόγω πανδημίας χρονιά.

Το Πρωτάθλημα θα λάβει χώρα το τριήμερο 9 έως 11 Οκτωβρίου και η Ελλάδα συμμετέχει σ’ αυτό με έξι πληρώματα και συνολικά εννέα αθλητές. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές, ο Στέφανος Ντούσκος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος. Ο Στέφανος, για τον οποίο αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός διεθνής αγώνας για φέτος, θα δώσει τη μάχη στο αγώνισμα του Σκιφ έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μετάλλιο. Ο Θανάσης, ο οποίος κατέκτησε νωρίτερα το χάλκινο μετάλλιο με την Τετράκωπο άνευ στο Πανευρωπαϊκό για αθλητές κάτω των 23 ετών, θα αγωνιστεί στο Πόζναν παρέα με τον Γιάννη Καλανδαρίδη από το Βόλο στην Δίκωπο άνευ, στοχεύοντας επίσης στη διάκριση.

Οι επίλεκτοι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έχουν δουλέψει σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα σε κοινόβια της Εθνικής Ομάδας προετοιμαζόμενοι για το Πανευρωπαϊκό Ανδρών. Πέρα από το κυνήγι των μεταλλίων, η εμφάνισή τους στο Πόζναν θα αποτελέσει κι ένα πολύ καλό τεστ των δυνάμεών τους ενόψει διεκδίκησης τη νέα χρονιά του μαγικού «εισιτηρίου» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που είναι και ο μεγάλος τους στόχος.

Συνολικά στο Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας θα πάρουν μέρος 570 αθλητές από 31 χώρες, αριθμός υψηλός, που συνεπάγεται μεγάλο ανταγωνισμό για τα ελληνικά πληρώματα. Η αποστολή της χώρας μας αναχώρησε σήμερα Τετάρτη για το Πόζναν. Σ’ αυτήν συμμετέχει και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος. Οι μεγάλοι τελικοί θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, 11 Οκτωβρίου και θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ Sports.

Η Διοίκηση και οι προπονητές του Ομίλου εύχονται καλή επιτυχία τόσο στους αθλητές του σωματείου, όσο και στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή.