11/06/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ντεμπούτο για δυο ακόμη πληρώματα της εθνικής στο Ράτσιτσε

Με δυο ακόμη πληρώματα της “γαλανόλευκης” να κάνουν το ντεπούτο τους στη διοργάνωση, συνεχίστηκε σήμερα στο Ράτσισε της Τσεχίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.

Τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ. βαρών Ευαγγελία Αναστασιαδου και Μιλένα Κοντού (ΦΩΤΟ) κατέκτησαν τη 2η θέση του  προκριματικού, κάνοντας χρόνο 7:06.91. Το αποτέλεσμα αυτό στέλνει το νεοσύστατο και ηλικιακά νεανικό πλήρωμα της εθνικής στο ρεπεσάζ της Τρίτης (13:19), καθώς μόνο το πρώτο πλήρωμα (οι ΗΠΑ με 6:57.60) έπαιρνε απευθείας τη πρόκριση για τα ημιτελικά.

Όσον αφορά τον προκριματικό του διπλού σκιφ γυναικών, οι Ευαγγελία Φράγκου και Στέλλα Νάτσιουλα έλαβαν την 5η θέση, διανύοντας χρόνο 7:19.08. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες  έχουν μια ακόμη ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά μέσω του επαναληπτικού της Τετάρτης (13:00 ώρα Ελλάδας).

Αύριο  Τρίτη, στις 11:54 ώρα Ελλάδας, η Ζωή Φίτσιου θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό του σκιφ ελ. βαρών των γυναικών με στόχο την είσοδο της στη πρώτη δυάδα, η οποία οδηγεί στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα 12 κορυφαία πληρώματα.