30/11/2023
Όμιλοι

ΝΟΙ: Έκοψε την πίτα του και τίμησε τους πρωταθλητές του

Σε μια λαμπρή τελετή, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων παρέθεσε χθες την καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου στο εστιατόριο «Πάρκο Ναυτικού Ομίλου», παρουσία πλήθους κόσμου, μελών της διοίκησης, αθλητών, προπονητών, γονέων, καθώς και αρκετών επισήμων.

Ανάμεσα σε αυτούς, έδωσαν το παρόν η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα, οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Γοργόλης και Αγνή Νάκου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, ο περιφεριακός σύμβουλος Βασίλης Καλούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, ο δημοτικός σύμβουλος Βλάσης Παπαχρήστος, ο εκ των ιδρυτικών μελών του ομίλου Γιώργος Νικολαΐδης, νυν και πρώην στελέχη του ΠΕΑΚΙ, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, εκπρόσωποι διαφόρων αθλητικών σωματείων των Ιωαννίνων κ.α.

Το 2019 άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις στους ανθρώπους της γιαννιώτικης κωπηλασίας, καθώς οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατέκτησαν νίκες και πρωτιές, τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων. Κορυφαίο δε γεγονός, υπήρξε η επιτυχημένη διεξαγωγή στα Γιάννενα, μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες, μίας μεγάλης διεθνούς κωπηλατικής διοργάνωσης, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, με τον Ν.Ο.Ι. να συμβάλλει καθοριστικά σ’ αυτό.

 

 

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου καλωσόρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε για τη νέα χρονιά. Εν συνεχεία, χαρακτήρισε το 2019 χρονιά – ορόσημο, καθώς, όπως είπε, τα Γιάννενα διοργάνωσαν ξανά, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Ακολούθως επισήμανε: «Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Πανευρωπαϊκού δίνει τη δυνατότητα στη πόλη μας να διεκδικήσει και ένα παγκόσμιο Κύπελλο ή Πρωτάθλημα. Κερδίσαμε το στοίχημα κι αυτό έγινε χάρη στην αμέριστη και ειλικρινή συμπαράσταση της Περιφέρειας και του Αλέξανδρου Καχριμάνη, τον οποίο ευχαριστώ για μία ακόμη φορά».

 

Παράλληλα, Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. προέτρεψε τους ιθύνοντες του ΠΕΑΚΙ να εντείνουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας, τονίζοντας πως για να γίνουν τα Γιάννενα κωπηλατικό κέντρο, όπως φιλοδοξεί ο Όμιλος, πρέπει να δημιουργηθεί κι ένα κλειστό γυμναστήριο δίπλα στα λεμβαρχεία.

Σε δεύτερο χρόνο, η κα Παλαιοπάνου έκανε λόγο και για τις μεγάλες επιτυχίες του Ν.Ο.Ι. κατά τη χρονιά που μας πέρασε, στην οποία κατέκτησε 12 χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: «Ο Ν.Ο.Ι. έχει κλείσει 65 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Είναι ένα σωματείο δεμένο με την ιστορία του, το οποίο είχε και έχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Γιαννιωτών. Στη περσινή δύσκολη περίοδο, παρά τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε η οικονομική κρίση, ο Όμιλος μας κατάφερε να διατηρήσει και να διευρύνει την παρουσία του, πετυχαίνοντας τους υψηλούς αθλητικούς στόχους, τους οποίους είχαμε θέσει. Καλούμε τους Γιαννιώτες να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στους προπονητές και τις υποδομές του Συλλόγου μας και παράλληλα δεσμευόμαστε ότι με συστηματική δουλειά και ανιδιοτέλεια θα προσφέρουμε ακόμα ποιοτικότερο αθλητικό έργο και θα αναπτύξουμε ομάδες με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Για τον Σωτήρη Στάμο…

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ένα κομμάτι της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρη Στάμο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2015.

Μέσω πρωτοβουλίας του Δ.Σ. του ΝΟ Ιωαννίνων, απονεμήθηκε στην οικογένειά του τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου και της σπουδαίας παρακαταθήκης που άφησε στο σωματείο, αλλά και στην ελληνική κωπηλασία γενικότερα. Υπενθυμίζουμε ότι, υπήρξε μέλος της Διοίκησης του αλλά και Πρόεδρος του επί 40 χρόνια. Την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Θέκλα Στάμου, η οποία εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τη Διοίκηση και περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο την προσωπικότητα του πατέρα της.

 

Από τη μεριά της, η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. ανέφερε: «Ο Σωτήρης Στάμος υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης μας, καθώς σημάδεψε με τη παρουσία και τη δράση του τα αθλητικά  τεκταινόμενα των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τη γιαννιώτικη κωπηλασία. Για περισσότερα από 40 χρόνια υπήρξε μέλος της Διοίκησης και στη πορεία ως Πρόεδρος κράτησε γερά το «τιμόνι» του Ναυτικού Ομίλου για ολόκληρη εικοσαετία. Με όραμα και σκληρή δουλειά κατάφερε να οδηγήσει το σωματείο στη κορυφή. Επί των ημερών του, ο Ν.Ο.Ι. καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος όμιλος της χώρας, κατακτώντας ανελλιπώς, γιασχεδόν τρεις δεκαετίες, τον τίτλο του πρωταθλητή και πολυνίκη Ελλάδος. Συγχρόνως, αθλητές του διακρίθηκαν σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Παγκόσμια, καθώς και σε Ολυμπιάδες».

Ύστερα, υπογράμμισε ότι: «Ο Σωτήρης Στάμος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο άθλημα και από τη θέση του  προέδρου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας επί σειρά ετών, για τη οποία όλοι αναγνωρίζουν ότι επίσης άφησε εποχή. Μάλιστα, συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή των κωπηλατικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας αλλά και στη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων στα Γιάννενα, όπως το Κύπελλο Εθνών και οι Μεσογειακοί Αγώνες. Πάνω απ’ όλα, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων υπήρξε το μεγάλο του πάθος, το αγαπημένο του παιδί. Τον υπηρέτησε πιστά και με ευθύνη ως το τέλος της ζωής του. Φρόντισε να φτιάξει τις εγκαταστάσεις που το σωματείο διαθέτει σήμερα, αντίστοιχες των οποίων δεν έχει κανένας άλλος όμιλος στην Ελλάδα, για να μην πω και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη»!

Κλείνοντας, η πρόεδρος του ιστορικού ομίλου είπε: «Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ όσα πρόσφερε ο αείμνηστος πρόεδρος του ΝΟΙ. Αποτελεί διαχρονικά παράδειγμα και οδηγό για όλους μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *