Κ. Νικολαΐδου: «Δεν ξέρω αν θα κυνηγήσω το Τόκιο»

Θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα προς τους Έλληνες συναθλητές της, οι οποίοι αγωνίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Κ23, στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων η Κατερίνα Νικολαΐδου έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας. Η πρωταθλήτρια από την Κατερίνη βρέθηκε σήμερα (Σάββατο, 7/9) στους χώρους των αγώνων με σκοπό να σταθεί στο πλευρό των συναθλητών της. Μεταξύ  των άλλων, η Ελληνίδα ολυμπιονίκης μας μίλησε για τον τραυματισμό, που την ταλαιπώρησε τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς και για το ενδεχόμενο να μην κυνηγήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Όσον αφορά το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετώπισε αναφέρει: «Από πέρυσι με ταλαιπωρεί ένας τραυματισμός στον δεξί αχίλλειο. Πέρυσι ήμουν ακόμη χειρότερα, ήμουν με νάρθηκα και πατερίτσες. Οι γιατροί προσπάθησαν να αποτρέψουν το χειρουργείο, γι’ αυτό και για άρκετο καιρό ήμουν εκτός προπόνησης και -σχεδόν- δεν μπορούσα ούτε να πατήσω το τραυματισμένο πόδι μου. Φέτος το καλοκαίρι με ξανάπιασε, αναγκάστηκα να μείνω τρεις εβδομάδες εκτός βάρκας, παρ’ ολ’ αυτά επανήλθα ενόψει του παγκοσμίου. Κατάφερα να πιάσω τους χρόνους που ήθελα κι έτσι αποφασίσαμε να αγωνιστώ. Όταν έφτασα, λοίπον, στο Λιντς για τη συγκεκριμένη διοργάνωση -επειδή είμαι και πολύ τυχερή (γέλια)- έπαθα μια λοίμωξη στο αναπνευστικό. Αν και γλύτωσα την πνευμονία, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή δεν μου επέτρεψαν να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση».

«Δεν ξέρω αν θα κυνηγήσω το Τόκιο»

Σχετικά με την ενδεχόμενη πρόκριση στο Τόκιο η Κ. Νικολαΐδου αναφέρει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ακόμη αν θα κυνηγήσω ξανά το Τόκιο. Υπάρχει η προολυμπιακή ρεγκάτα περί τα τέλη Απρίλη, στο Βαρέζε (σ.σ λίμνη στη βορειοδυτική Ιταλία), αλλά λόγω των τραυματισμών, καθώς και κάποιων προσωπικών μου προβλημάτων δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Ωστόσο, ακόμη κι αν συνεχίσω, δεν γνωρίζω ακόμα σε ποια βάρκα θα αγωνιστώ. Σε άλλες χώρες οι αθλητές δουλεύουν μαζί πολλά χρόνια. Εμείς δεν είμαστε τόσο πολλές αθλήτριες και οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες. Επομένως, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στα πληρώματα, ώστε να επιτευχθή ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός -συνήθως την τελευταία στιγμή».

 

 

«Παρά τις δυσκολίες, ήταν καλή χρονιά η περυσινή»

Συν τοις άλλοις, η 4η ολυμπιονίκης του Ρίο, μετά από ερώτηση μας σχετικά με την περυσινή επιλογή να μην συνεχίσει στο μονό σκιφ, παρά τα αισιόδοξα αποτελέσματα που είχε φέρει τόσο στο 1ο  Παγκόσμιο Κύπελλο. στο Βελιγράδι, όσο και στο Ευρωπαικό Πρωτάθημα της Γλασκώβης, επισημαίνει: «Στη Σερβία έτρεξα στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο, έπειτα από τρεις μήνες μακριά από το κουπί. Παραδόξως πήγε καλά. Μετά πήρα και το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς, ωστόσο η καταπόνηση ήταν μεγάλη. Γι’αυτό τον λόγο όταν επιστρέψαμε στην Καστοριά έμεινα για 3 εβδομάδες ,και πάλι,εκτός προπόνησης. Μετά την ταχύρυθμη αποκατάσταση επανήλθα στην προπόνηση στο σκιφ, καθώς δεν ήθελα να πάρω κάποια κοπέλα στο λαιμό μου».

«Δοκιμάστηκα στο διπλό και με την Άνετα (Κυρίδου) και με την Δήμητρα (Τσαμοπούλου) και η βάρκα τσούλαγε πολύ κάλα. Εντούτοις, ο κ. Ποστιλιόνε τελευταία στιγμή αποφάσισε να κατέβω με την Σοφία (Ασουμανάκη), η οποία είχε γυρίσει λίγους μήνες από το πανεπιστήμιο, που σπουδάζει, στις ΗΠΑ. Τα πήγαμε αρκετά καλά, πήραμε την ενδέκατη θέση, κάνοντας πολύ καλές κούρσες.», τονίζει.

«Καλή επιτυχία στα παιδιά»

Κλείνοντας, η Έλληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρεται και στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα: «Πρώτη φορά βλέπω στην Ελλάδα διοργάνωση τέτοιου επιπέδου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία. Είμαι σίγουρη ότι θα πάμε πολύ καλά και αύριο θα πανηγυρίσουμε πολλά χρυσά. Πέρυσι είχαμε κατακτήσει πέντε χρυσά και φέτος πιστεύω πως θα τα ξεπεράσουμε».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κατσαρέας- Σταύρος Καραχάλιος