Μνημόνιο συνεργασίας των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Κατάρ

Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Καπράλου και του ομολόγου του της αντίστοιχης του Κατάρ Σεΐχη Joaan bin Hamad Al Thani. Ο Σπύρος Καρπάλος, ο οποίος κατέχει και θέση μέλους στη ΔΟΕ βρέθηκε στη χώρα της Μέσης Ανατολής με σκοπό την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ, Σεΐχη Joaan bin Hamad Al Thani είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα στο Κατάρ και αποφασίστηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας των δύο Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Συμφωνήθηκε, επίσης, να παρουσιάσει η ΕΟΕ σε παιδιά από το Κατάρ το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Εξίσου σημαντική είναι η ανοιχτή πρόσκληση που έλαβε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου οι αθλητές υψηλού επιπέδου να προπονηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Aspire στο Κατάρ αλλά και να χρησιμοποιήσουν το Κέντρο Αποκατάστασης Αθλητικών παθήσεων Aspetar.

Η εποικοδομητική συνάντηση έκλεισε με την πρόσκληση του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου προς τον Σεΐχη Joaan bin Hamad Al Thani να παρευρεθεί στις Τελετές Αφής και Παράδοσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020».