25/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Διεθνή

Μια εβδομάδα για το ευρωπαϊκό

Μόλις μια εβδομάδα απέμεινε μέχρι την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  Κάτω των 23 ετών, το οποίο  θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων από τις 7 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στην εν λόγω διοργάνωση θα δώσουν το παρόν 500 αθλητές από 30 χώρες, οι οποίο θα στελεχώσουν 180 πληρώματα και θα τα δώσουν όλα για μια θέση στο βάθρο των 22 αγωνισμάτων  του προγράμματος της διοργάνωσης.

Μεταξύ αυτών των ομάδων θα βρίσκεται φυσικά και η Ελλάδα, η οποία συμμετάσχει με 25 αθλητές στα 12 από τα  22 αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού, έχοντας στο δυναμικό της όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, οι οποίοι κατέκτησαν 4 μετάλλια, καθώς και την 4η θέση στη γενική βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Την περσυνή χρονιά, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Μπρεστ της Λευκορωσίας,  η Ελλάδα θριάμβευσε κατακτώντας 7 μετάλλια (5 χρυσά, 1 ασημένιο κι 1 χάλκινο). Ίδιες αν αν όχι και μεγαλύτερες είναι και οι φετινές προσδοκίες για τους έλληνες αθλητές, οι οποίο θα έχουν τη θερμή υποστήριξη του φίλαθλου κοινού.  Πως να μην την έχουν άλλωστε; Αφού η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος.

Όλη η πόλη των Ιωαννίνων και φυσικά το Κωπηλατικό κέντρο της το οποίο έχει φιλοξενήσει παλιότερα τα αγωνίσματα της κωπηλασίας για τους Μεσογειακούς αγώνες του 1991, το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνών (η τελευταία μεγάλη διοργάνωση), αλλά και αρκετά πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους περίπου 800 συμμετέχοντες ,αθλητές, συνοδούς, αξιωματούχους, για την σπουδία αυτή γιορτή της κωπηλασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *