Μετρούν αντίστροφα για το ευρωπαϊκό… τα Γιάννενα

Πανέτοιμη να φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες “γιορτές” της κωπηλασίας είναι η πόλη των Ιωαννίνων, αφού αναμένεται να διεξαχθεί στις 7-8 Σεπτεμβρίου, στη λίμνη Παμβιώτιδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Με εντατικούς ρυθμους συνεχίζονται οι προετοιμασίες στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης της Παρασκευής.

Οι πρώτες αεροπορικές πτήσεις των εθνικών ομάδων έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν. Πρώτη άφιξη στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν αυτή της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν.

Σήμερα αναμένονται οι εθνικές ομάδες της Πολωνίας και της Γεωργίας. Ωστόσο, οι περισσότερες ομάδες αναμένεται να αφιχθούν στην πόλη της Ηπείρου αύριο, Τετάρτη. Πιο αναλυτικά, οι ομάδες της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Νορβηγίας, της Λευκορωσίας της Ρουμανίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Εσθονίας.

Αύριο, Πέμπτη θα φτάσουν στα Γιάννενα και οι υπόλοιπες ομάδες, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Τσεχία,η  Ελβετία, η Τουρκία, το Ισραήλ, και η Λετονία.

Τέλος, αναμένονται οι αποστολές της Ιταλίας και της Αυστρίας, της Κροατίας και της Μολδαβίας. Εν τω μεταξύ, οδικώς θα φτάσουν οι εθνικές ομάδες της Σλοβακίας και της Ουκρανίας.

Με τη μεγαλύτερη αποστολή, 70 κωπηλάτες, θα συμμετάσχει η Γερμανία. Ακολούθως, η Ρουμανία με 63 και η Ρωσία με 50 αθλητές. Ο κωπηλατικός στίβος της λίμνης Παμβιώτιδας θα ανοίξει επίσημα στις 8 το πρωί της Πέμπτης, οπότε και οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές προπονήσεις.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 θα συμμετάσχουν 30 χώρες απ’όλη την Ευρώπη, με 192 πληρώματα, τα οποία θα δώσουν μάχη για το βάθρο σε 22 αγωνίσματα. Ανάμεσα στις βάρκες που θα αγωνιστούν συμπεριελαμβάνονται και δέκα οκτάκωποι.

Συν τοις άλλης πολύτιμη θα είναι η προσφορά των 80 εθελοντών, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στη διοργάνωση. Ανάμεσα τους βρίσκονται αρκετοί νεαροί αθλητές του Ν.Ο. Ιωαννίνων.

Τις κούρσες του διημέρου θα επιβλέψουν 14 διατητές της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA), οι οποίο θα έχουν στο πλευρό τους 20 εθνικούς διατητές.